Trabzon'da yeni üniversitenin tabelası asıldı

KTÜ'nün mevcut bölümlerinin ayrılarak kurulan yeni üniversitenin tabelası yerinde.

Trabzon'da yeni üniversitenin tabelası asıldı

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) bazı bölümlerinin ayrılarak kurulan Trabzon Üniversitesi tabelasını astı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın vekaleten rektörlük görevi yaptığı Trabzon Üniversitesi'nin tabelası KTÜ'nün Söğütlü'de bulunan Fatih Eğitim Fakültesi önüne asıldı. 

Trabzon Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Fatih Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun fakülteye dönüştürülmesi ve adı ile bağlantısının değiştirilmesi ile oluşturulan ve Rektörlüğe bağlanan Spor Bilimleri Fakültesi ile Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinden, Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Devlet konservatuvarından Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Tonya Meslek Yüksekokulu ile Vakfikebir Meslek Yüksekokulundan, Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı Eğitim Bilimleri Enstitüsünün adı ve bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Lisansüstü Eğitim Enstitüsünden oluşmaktadır.

Trabzon'da yeni üniversitenin tabelası asıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler