Trabzon'da yeni otogara yer açmak için 20 Milyon Lira kredi

Trabzon'da otogar yapımı için taşınacak merkez için 20 Milyon kredi çekilecek.

Trabzon'da yeni otogara yer açmak için 20 Milyon Lira kredi

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Trabzon’da yeni yapılacak otogarın kurulacağı alanda bulunan Büyükşehir Belediyesi Makine Bakım ve İkmal merkezinin taşınması konusunda iller Bankası’ndan 20 Milyon Lira kredi çekilecek. Büyükşehir’in bugün yapılan meclis toplantısında, çekilecek kredi için Murat Zorluoğlu’na yetki verildi.

Yetki alımı için yapılan görüşmelerde söz alan CHP Grup Başkan Vekili Tugay Şahin “Makine ikmal ve bakım merkezi için bundan 7 sene önce 12 milyonluk bir krediye onay vermiştik. 20 milyon lirayı 40 sayın geçtiğimiz zamanda yapılan 12 milyonu da 40 sayın, böylece 80 milyon lirayı çöpe atıyoruz. 80 milyon liraya daha güzel bir yer alırdık. 7 yıl önce yapılmış bir tesisi çöpe atıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Zorluoğlu ise Şahin’e verdiği yanıtta “Trabzon’a yeni bir otogar lazım olduğu aşikar. Halkımızın beklentilerini karşılayacak bir otogar yapıyoruz. Yeri ile alakalı ise burasının Trabzon’da otogar olabilecek en uygun yer olduğu kanaatindeyim. Yapmaya başladığımız yeni yollarla ve inşallah gelecek bir tren garı ile ulaşım merkezi olacak. Özellikle çizdirdim projeyi.

Mevcut alan ise Büyükşehir Belediyesi makinalarının ihtiyacını karşılayacak bir alan değildir. Makine ikmal ve bakım atölyelerinin mutlaka yenilenmesi gerekiyor.

Burada bir israf söz konusu değil. Biz mevcut makine ikmal malzemelerini atmıyoruz. Bunlar taşınması mümkün şeyler. Biz aynı malzemeyi yukarda kullanacağız. Trabzon’a da mükemmel bir otogar yeri kazandırıyoruz. İtfaiyeyi oraya taşıyoruz. TİSKİ’nin bakım işlerini de oraya taşıyoruz.“ dedi.

Yapılan tartışmanın ardından yapılan oylamada oy çokluğu ile Zorluoğlu’na yetki verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber