Trabzon'da yelken sporcularını şok eden karar!

Suyunu kestiler,Yarın şartelleri inecek!

Trabzon'da yelken sporcularını şok eden karar!
Haber61/Haber Servisi
Levent Ustabaşı


Kıyı Kenar Çizgisi gerekçe gösterilerek yelken derneğinin bulunduğu lokal ve tesislerin suyu TİSKİ tarafından kesildi. Yarın da elektriklerinin kesileceği bildirildi.

Olay Akçaabat İlçesi Darıcı Sahil Liman mevkiinde yaşandı. Burada bulunan 57 lisanslı sporcusu bulunan  Akçaabat Yelken İhtisas Spor Kulübü Derneği’nin tesisleri kıyı kenar çizgisine uymadığı gerekçesiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından boşaltma kararı verildi. Dernek yönetimi buna direnerek mahkemeye gitti kararı bozmak istedi fakat bugün TİSKİ derneğinin suyunu kesti. Yarın da elektriğini keseceği öğrenildi. 

Dernek Başkanı Mehmet Ekici, “1988 yılında kurulan derneğimiz 1997 yılında şu andaki kayıkhane mevkiinde sporcu yetiştirmeyi sürdürdü. Sporcularımızla gençlerimizi denizle buluşturuyoruz. Fakat bizi yerimizden çıkarıyorlar. Anlamış değiliz. Yaz kamplarımız var şimdi ne yapacağız. Valiliğe bu konuyu bildireceğiz. Sporcularımız ve tüm Akçaabat ilçesi mağdur ediliyor” dedi.

Gençlik Spor Müdürlüğü konuyla ilgili konuşmaktan kaçınırken  2000 yılında yelken kulübünün  Darıca’da yapılması için hazırlanan ‘Yelken ve Deniz Sporları Eğitim Merkezi Alanı’ projesi onaylandı. İhaleye çıktı ve ardından iptal edildi. 

Kulübün 3-4 tane yelken sporcuları için sınıfı bulunuyor. Bu sınıflara 7-15 yaş arası, 15-18 yaş arası ve daha üstü sporcular katılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler