Trabzon'da yazmacılık çalıştayı yapılacak.

Trabzon'da yazmacılıkla ilgili iki önemli etkinlik yapılacak.

Trabzon'da yazmacılık çalıştayı yapılacak.

Geleneksel Yazmacılık Sanatı üzerine Trabzon’da biri ulusal diğeri uluslararası olmak üzere iki etkinlik gerçekleştiriliyor.
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında 2-4 Kasım 2016 tarihleri arasında 2. Ulusal Yazmacılık Çalıştayı yapılacak. Ardından 20-21 Nisan 2017 tarihleri arasında ise Uluslararası Geleneksel Sanatlar Sempozyumu’nun yapılacağı aktarıldı. Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Değer ve beraberindeki çalışma arkadaşları TTSO’yu ziyaret etti.

Düzenlenen etkinlikler hakkında Başkan M.Suat Hacısalihoğlu’nu yürütülen hazırlıklar bilgilendirdiler. Başkan Hacısalihoğlu bir tarih, kültür ve sanat kenti olarak ön plana çıkan Trabzon’un geleneksel yazmacılık sanatına ulusal ve uluslararası boyutta bilimsel çalıştaylar düzenleyerek sahip çıkmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.
 


 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber