Trabzon'da yaylalar şenlik sonrası çöplüğe döndü

Turizmin merkezi olmayı hedefleyen Trabzon'da yayla şenlikleri sonrası yakışmayan görüntüler ortaya çıktı.

Trabzon'da yaylalar şenlik sonrası çöplüğe döndü

Haber61 / Haber Merkezi / Selay Saykal

Trabzon'da yaz mevsiminin gelmesiyle beraber geleneksel yayla şenlikleri yapılmaya başlandı. Trabzon'un pek çok ilçesinde yapılan şenlik organizasyonları vatandaşları memnun etse de sonrasında ortaya çıkan manzaralar 'pes' dedirtiyor. 


Trabzon'un kültürel mirası olan geleneksel yayla şenlikleri büyük coşkuyla devam ederken, sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar insanların çevreye karşı duyarsızlığını ortaya koyuyor. 

22-23 Temmuz günü Trabzon'un Beşikdüzü ve Akçaabat ilçelerindeki yayla şenlikleri sonrasında oluşan manzara umursamazlığı bir kez daha gözler önüne serdi. 

Akçaabat'ta düzenlenen Hıdırnebi Yayla Şenlikleri ile Şalpazarı'nda yapılan Sisdağı Yayla Şenlikleri'nde vatandaşların hafızasında mutlu anlar kalsa da geriye bıraktıkları kötü manzara can sıktı. 

Trabzon'da yaylalar şenlik sonrası çöplüğe döndü

ŞENLİK DEĞİL ÇÖPLÜK ALANI! 

Şenlikler bitmesine rağmen Hıdırnebi Yaylası boyunca yayılan çöp görüntüleri Haber61.net'e vatandaşlar tarafından ulaştırıldı. Söz konusu görüntüler hakkında bilgi aldığımız Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turan Bektaşoğlu, "Ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor. 1 haftadır bununla uğraşıyoruz. Şenliklere gelmeyenler bilmez ama neredeyse 10 bin kişi katılıyor. Temizlik işleri ekiplerimiz ve muhtarlarımızın kontolünde temizlik yapıyoruz. Belediyemiz duyarsız değil. Yerleşim yerlerine yakın olan bölgelere öncelik verildi, araç gönderildi ve o bölge bitmek üzere. Yarın akşama kadar temizlik çalışmalarının biteceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Trabzon'da yaylalar şenlik sonrası çöplüğe döndü

SİSDAĞI'NDA DA MANZARA AYNI...

Şalpazarı Belediyesi ve Şalpazarı Kaymakamlığı organizasyonuyla gerçekleşen Şalpazarı Sisdağı Yayla Şenliklerinden arda kalan çöp yığınları yine duyarlı vatandaşları isyan ettirdi. Konu hakkında görüştüğümüz Şalpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karabayır, "Şenliği kaymakamlığımız ile birlikte organize ettik. Şenlik öncesinde vatandaşlarımıza çöplerini biriktirmeleri için poşet verdik ancak sonuç bu. Defalarca uyarmamıza rağmen vatandaşlar bunu sabote etti. Temizlik ekibimiz az sayıdaydı. Vatandaşlardan arta kalan çöpleri temizlemek için 26 kişilik özel bir ekip kurduk. Bugün itibariyle bölgeyi temizledik." dedi.  

Trabzon'da yaylalar şenlik sonrası çöplüğe döndü
Trabzon'da yaylalar şenlik sonrası çöplüğe döndü









 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler