Trabzon'da yapılıyor Türkiye'de bir ilk olacak

Endüstri meslek lisesinde iki öğretmen tarafından tasarlanan ve heykel sanatçısı Hasan Fehmi Hızal tarafından prototipinin yapım çalışmaları yürütülen "Trabzon botu” görücüye çıktı.

Trabzon'da yapılıyor Türkiye'de bir ilk olacak

Trabzonlu gençlerinin Çıtalarla yaptığı,  geleneksel olarak şeker çuvalları ile eskimoların ise deri ile kapladıkları kano (bot)  imalatı girişimi takdir topladı.

Trabzon botunu Endüstri Meslek Lisesinde; TRU Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı aynı zamanda Kano Federasyonu eski Asbaşkanı olan Prof. Dr. Fatih Bektaş ile Yelken Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Beşikdüzü Poyraz Yelken Kulübü başkanı olan Gürhan zengin ve Haber61’in kıdemli köşe yazarı Recep Ergenç tarafından incelendi.

Bot”un proje ekibinden Serkan Aydın tarafından ziyaretçilere bot hakkından ayrıntılı bir sunum yapıldı. Sunuma telekonferans yöntemiyle haykel sanatçısı Hasan Fehmi Hızal da katıldı. İncelemeye katlan Prof. Dr. Fatih Bektaş bot  prototip için görüşlerini belirtti. Gürhan Zengin de bugün kullanılan tüm kanoların yurt dışından getirildiği ifade etti. Ziyarete katılanlar, projeye emek veren ekibi tebrik ettiler. Ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini belirttiler.

Prof. Dr. Fatih Bektaş; Profesyonel spor hayatımda, Türkiye’de böyle bir girişim görmedim. Bu büyük bir adım. Çok gurur duydum. Botun testleri ile mutlaka yapılmalı, elde edilecek sonuçları değerlendirmek ve bot üzerinde gerekli düzenlemelerin yapılmasına aktif katkı vermeye her zaman hazır olacağım, dedi. 

Köşe yazarımız Recep Ergenç de KTÜ TTO müdürü Doç. Dr. Oktay Yıldız ile telefonla temas kurarak, TTO’nun konu ile ilgilenmesi ve patent sürecine kadar ilgisinin eksik etmemesi konusunda ricada bulundu. TTO müdür Oktay Hoca da gerekli desteği vereceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber