Trabzon'da yapılan orta refüj çalışmasına tepki!

Trabzon'un Yomra ilçesinde yapılan orta refüj çalışmasına esnaf ve vatandaşlardan tepki geldi.

Trabzon'da yapılan orta refüj çalışmasına tepki!

Trabzon'un Yomra ilçesinde Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan Işıklandırma ve Orta Refüj Projesi sona yaklaşırken vatandaşın tepkisi çığ gibi büyüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Trabzon Caddesi Işıklandırma ve Orta Refüj çalışması vatandaşın tepkilerine neden oldu. Bu projenin ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla yapıldığını dile getiren vatandaşlar yıllardır kullandıkları yaya geçitlerinin kapatılarak daha uzak yerlerden yapılmasına tepki gösterdiler.

Yüzlerce vatandaş ve esnafın imza kampanyası düzenleyerek yüksek olan bu demirlerin kaldırılmasını ve tekrar eski yaya geçitlerinin açılmasını istediler. Yomra Toki konutları ile merkez camii arasında 50 metrede bir konulan yaya geçitleri ilçenin kalan kısmında 150 ile 200 metre arayla olmasını ve çoğunlukla büyük zincir marketlerin önünde olmasına tepki gösterdi. 

Vatandaşlar gerekli yerlerde şikayetlerin yapıldığını dile getirerek, “Yomra’yı demir ağlara mahkum ederek Kuzey Yomra, Güney Yomra diye ikiye ayırdılar. Bu kadar yüksek demir mi olur? Görsellikten uzak ucube. Yaptığımız şikayetlerden bile ses çıkmıyor. Trabzon Belediyesi’nden görüştüğümüz bir yetkili bize, ‘Bu çok güzel bir proje oldu. Herkes kurallara uyacak. Biraz yürüyecek. Buna itiraz eden en fazla 20-30 esnaf olur. O da kendi dükkanın önünde yaya geçiti istiyor’ dedi. Biz kendilerini Yomra’ya davet ediyoruz. Burada siz mi yaşıyorsunuz yoksa biz mi yaşıyoruz. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor ” diye konuştular.

İlçe’de esnaflık yapan vatandaşlar ise, “Yomra’da boydan boya 15 tane yaya geçiti koydular. Bunların hemen hemen yarısı zincir marketlerin önünde yapıldı. Bu da küçük esnafı etkiliyor. Çay ocağı işleten esnafımız karşıdan istenilen çayı götüremiyor. Yomra Merkez’de alt geçitin üstüne yaya geçiti koyuldu. O zaman alt geçiti kim kullanacak. Oradaki esnaf ne kazanacak. Orada 50 metrede bir yaya geçidi varken buralardan neden 200 metrede bir.. Bunun izahı nedir? Ya her yere 50 metrede bir koyun ya da kural ne ise o uygulansın” dediler
İlçede Esnaflık Yapan İsmail Hakkı Karadenir, “Bu demir parmaklıkları kim beğendiyse kim düşündüyse, kim projelendirse,  gelsin alsın evinin etrafına diksin.. Yomra yaşayan halkının fikri alınmadan bu ucubelerin yapılması hangi mantığa sığar. Hani ortak akıl vardı. Hani vatandaşın hizmetkarıydınız. Bunun size mutlaka dönüşü de olacaktır. “ dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber