Trabzon'da yapılacak olan cami böyle olacak

Dev caminin projesi yayınlandı

Trabzon'da yapılacak olan cami böyle olacak

Haber61 Haber Servisi

Trabzon şehir Camisi olarak adlandırılan molozu mevkiinde temelleri atılan yeni sosyal donatılı cami projesinin detayları ortaya çıktı. Projenin eşi benzeri bulunmayan Hindistan’daki Taç Mahal’in benzerliği dikkat çekiyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıl önce çalışmasına başladığı ve meclisten geçirdiği projenin yapıcılığını  Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın onursal başkanlığını yaptığı  Alemdar Camii Yaptırma ve Yaşatma  Derneği yapıyor.

Dernekle yapılan protokoller neticesinde temelleri atılan caminin içerisinde sosyal donatı alanları, müze gibi kapalı alanlar bulunuyor.

 20 bin m2 alanda kapalı alanı olacağı belirtilirken Dernek Başkanı İrfan Altıner, “Biz burada sadece bir cami değil muhteşem bir alan yaratıyoruz. Trabzon’a layık bir proje oldu” dedi. 

Projenin şehir silüetini de değiştireceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
49 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber