Trabzon'da Web Tapu paneli

Trabzon'da panel düzenlendi.

Trabzon'da Web Tapu paneli

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası ile Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Tapu Kadastro Bölge müdürü İrfan Hacımemişoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Limandal, Trabzon Tapu Müdürü Süleyman Güven, Akçaabat Tapu Müdürü Ali Sait Sarıçiçek, Yomra Tapu Müdürü Orhan Köroğlu ve Emlakçı esnafının katıldığı  Web-Tapu konulu panelde  Web-Tapu ile ilgili emlakçı esnafına bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gayrimenkul Danışmanlarının ve Gayrimenkul sahiplerinin Web-Tapuyu nasıl kullanacağı hakkında bilgilendirme yapılıp karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

Vatandaşların ve personelin sağlığının korunabilmesi amacıyla 18 Mart'tan itibaren, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine başvurular Web-Tapu sistemi üzerinden , yabancı uyruklular dahil olmak üzere randevu talepleri ise Alo-181 çağrı merkezi aracılığıyla  online olarak yapılmaktadır bilgisi paylaşıldı.

Toplantıda, müdürlüklere randevusuz ve Web-Tapu üzerinden yapılmayan başvuruların kabul edilmeyeceğine dikkat çekilirken Web-Tapu üzerinden alınan başvurularda vatandaşların ve Emlakçıların sadece imza aşamasında tapu müdürlüklerine gideceği belirtildi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün atmış olduğu  bu adım ile vatandaşa ve emlakçı esnafına kolaylık sağlamış olup tapu müdürlüklerinde yoğunluktan dolayı yaklaşık 20 güne verilen randevuların önüne geçmiş olunduğu kaydedildi. Toplantıda emlak sektörünün Web Tapu sistemine dahil edilmesinden dolayı Bakanlığa da teşekkür edildi.

Trabzon'da Web Tapu paneli

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber