Trabzon'da vatandaşlara maske dağıtıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu vatandaşlara maske dağıttı.

Trabzon'da vatandaşlara maske dağıtıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ayasofya pazarını ziyaret ederek vatandaşlara maske dağıttı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayasofya pazarında yürütülen tedbir çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Zorluoğlu’na, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de eşlik etti. 

İçişleri Bakanlığının dün akşam yayımlanan genelgesi kapsamında pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan iş yerlerine yönelik maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi hiç vakit kaybetmeden harekete geçti. 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri bugün kurulan Çamoba ve Ayasofya pazarlarında bir dizi önlemler aldı. Pazar yerlerinin girişlerine ve çıkışlarına ‘Pazar alanında maskenizi takınız’ ifadelerinin yer aldığı afişler asıldı. Yine toplu alanlarda maske takılması gerektiğini belirten afişler belli noktalara asıldı.  Ekipler ayrıca sabah saatlerinde pazar alanlarını baştan sona dezenfeksiyon işleminden geçirdi. Pazar girişlerine kurulan stantlarla vatandaşlara maske dağıtımı yapıldı. 

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da çalışmaları yerinde görmek amacıyla Ayasofya pazarında incelemelerde bulundu. Çalışmaların eksiksiz yürütüldüğünü gören Başkan Zorluoğlu, vatandaşlara maske dağıttı. Bir süre sohbet ettiği hemşehrilerinden bu süreçte çok dikkatli olmalarını isteyen Başkan Zorluoğlu, “Sizin sağlığınız bizim için her şeyden önemli. Lüften uyarılarımızı dikkate alın, sosyal mesafe kuralına dikkat edin ve maskesiz dışarı çıkmayın. Bu süreci sağlığımıza bir zeval gelmeden atlatmak için el ele vererek kurallara uymamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Pazar yerlerinde uygulanan yoğun önlemlerin memnuniyet verici olduğunu dile getiren vatandaşlar, bizzat maske dağıtma hassasiyeti göstermesi nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler. 

Öte yandan pazar yerlerinin akşam saatlerinde de Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından deterjanlı su ile yıkanarak temizleneceği de öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler