Trabzon'da vakaların arttığı sınıfa karantina

Okullarda lokal karantina uygulamaları kapsamında Trabzon'da vakaların arttığı bir sınıf karantiya alındı.

Trabzon'da vakaların arttığı sınıfa karantina

Haber61 Haber Servisi

Türkiye'de yüzyüze eğitime başlanırken ülke genelinde vakaların arttığı okullarda önlem olarak ilgili sınıflara karantina uygulaması yapılarak uzaktan eğitime geçileceği açıklanmıştı.

Bu noktada Trabzon'un Ortahisar İlçesi'nde bulunan bir okulda da vakaların yükselişe geçtiği 5. sınıflardan bir sınıf karantina altına alındı. Sınıftaki öğrenciler 14 gün uzaktan eğitim görecek.

Aynı okulda farklı 2 sınıfta da 1 er öğrencinin koronavirüse yakalandığı, sayının artması durumunda o sınıflarda da uzaktan eğitime geçileceği öğrenildi.

USTA  OKULLARDA VAKALAR AZ DEMİŞTİ

Öte yandan dün Haber61'e açıklamalarda bulunan Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta okullarla ilgili de bilgi vermiş ve “Okullar şuan için çok sıkıntılı gitmiyor. Tabii ki 3-5 vaka olacak. Ama oransal değerine baktığımıza bu tolere edilebilecek durumda. Önemli olan maske ve mesafe kurallarına uymak." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler