"Trabzon'da uzun süreli su kesintilerinden kurtulacağız"

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlen “Bir Damla Hikaye” adlı kısa film yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmanın birincisi Of Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Nur Sena Bektaş ödülü Başkan Zorluoğlu’ndan aldı 

"Trabzon'da uzun süreli su kesintilerinden kurtulacağız"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin kapanış ve kısa film yarışması ödül töreni Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Trabzon Büyükşehir Beledye Başkanı Murat Zorluoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, ilçe belediye başkan ve yardımcıları, meslek odaları ve STK temsilcileri katıldı.   

TRABZON SU ZENGİNİ DEĞİL 
TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Suyun Tarihsel Serüveni’ adlı video gösterimi ile başlayan program Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun konuşması ile devam etti. Konuşmasında suyun önemine dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, “Trabzon yemyeşil her tarafından sular akan bir şehir olarak algılanıyor ancak bilimsel veriler algıyı doğrulamıyor. Yani Trabzon şehri de su bakımından çok zengin bir şehir değil. Bu nedenle de su ile ilgili çok ciddi bir tasarruf ve suyun doğru kullanımı stratejisi geliştirmemiz ve uygulamamız gerekiyor” dedi. 
  
230 KİLOMETREYİ GEÇTİK 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak suyun korunmasına yönelik ciddi çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Mevcut altyapımız Trabzon’a hizmet veremeyecek durumdaydı. Trabzon tarihinin belki de en kapsamlı altyapı projesini başlattık. Ortahisar’ın 565 km’lik içme suyu şebeke hattını değişiyoruz. Şu ana kadar 230 kilometreyi geçtik. İnşallah 2023 yılı sonunda bu proje tamamlandığında, Trabzon’umuzda çok uzun yıllar içme suyu sorunu olmayacak. Halkımız çok daha kaliteli ve sıhhatli içme suyuna kavuşmuş olacak” diye konuştu. 

UZUN KESİNTİLER SON BULACAK 
Başkan Zorluoğlu şöyle devam etti: “Bir büyük proje de DSİ tarafından gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyemiz adına, çok büyük bir 2. İçme Suyu Arıtma Tesisi Akoluk Mevkiinde tamamlanmak üzere. Bu hem büyük arıtma tesisi hem de şehre su taşıyan büyük isale hattının da bütünüyle yenilenmesi anlamına geliyor. Hedefimiz yıl sonuna doğru bu büyük projeyi de tamamlamak. Bu proje de tamamlandığında Trabzon’a su taşıyan ana isale hatlarında meydana gelen arızalar ve uzun süreli su kesintilerinden kurtulmuş olacağız.”

ÇOCUK KOROSU BÜYÜLEDİ 
Başkan Murat Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon Çocuk Akademisi Korosu tarafından özel olarak hazırlanan müzik dinletisi salondakilerden büyük alkış aldı. TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü programı kapsamında yaptığı etkinliklerin yer aldığı video gösterimlerinin ardından su tasarrufu konulu liseler arası kısa film yarışması ödül törenine geçildi. 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Törende birinci olan kısa filmin sahibi Trabzon Sınav Koleji Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Asel Uçak’a ödülünü DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan verirken, ikinci olan Akçaabat Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinden Karahan Enes Yüksel’e ödülünü MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım sundu. Yarışmada en iyi eser ödülüne layık görülen Of Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Nur Sena Bektaş’a ödülünü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu takdim etti. 

JURİ ÜYELERİNE PLAKET VERİLDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kısa film yarışmasının jüri üyeliklerini yapan Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlileri Doç. Dr. Emre Aslan, Dr. Hüseyin Gençalp ve araştırma görevlisi Murat Topal’a katkılarından dolayı plaket takdim etti. Program hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler