Trabzon'da ustalık sınavları devam ediyor

12 Haziran'da başlayan kalfalık ve ustalık sınavları 30 Haziran'da sona erecek

Trabzon'da  ustalık sınavları devam ediyor
 Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Umut Kabakcı, merkezde 12 Haziran'da başlayan kalfalık ve ustalık sınavlarının 30 Haziran'da sona ereceğini bildirdi.

 
Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Umut Kabakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mesleki Yeterlilik Kurumu oluşturulduktan sonra 48 meslek dalına belge zorunluluğu getirildiğini söyledi.
 
Bu mesleklerin çoğunluğunun inşaat ve metal sektörü ile ilgili olduğunu ifade eden Kabakcı, "Çok fazla inşaat ustası ve kalfa var. İşi biliyorlar ama belgeleri yetersiz. Geçmiş dönemlerde çeşitli kurumlardan aldıkları belgelerle şimdiye kadar çalışmaya devam etmişler." dedi.
 
Kabakcı, mesleki yeterlilik sınavlarının ilkinin 2015'te yapıldığını anımsatarak, 12 Haziran'da başlayan sınavların 30 Haziran'da sona ereceğini kaydetti.
 
Merkezde inşaat, metal sektörü, mobilya, elektrik, tesisat, aşçılık, kuaförlük ve berber gibi mesleki alanlarda 200 kişinin sınava gireceğini aktaran Kabakcı, Trabzon ve ilçelerindeki 5 merkezde yeterlilik sınavlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler