Trabzon'da üretilen mikserler Kazakistan için yola çıktı

Oyman Makina tarafından Trabzon'da üretilen mikserler Kazakistan için yola çıktı

Trabzon'da üretilen mikserler Kazakistan için yola çıktı

30 yılı aşkın süredir Fındık, fıstık vb kuruyemişler için gıda işleme makinaları üreten ve ihracatını gerçekleştiren Oyman Makina diğer bir sektör için çalışmalarına devam ediyor. Hidrolik İş Makinaları sektöründe Mobil Beton Mikserleri, Ahşap Yongalama Makinaları vb. projelerini üretmeye başlayan Oyman Makina, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini de sürdürüyor.

Türkiye’nin mobil beton mikseri üreticisi Oyman Makina, 2020 yılı bitmeden ilk ihracatını gerçekleştirdi. Trabzon’da üretilen mikserler, Kazakistan’a doğru yola çıktı.

Şirketin Proje ve İmalat Müdürü Ö. Vedat Oyman; “Uzun bir süredir Hidrolik İş Makinaları üzerinde araştırma ve geliştirme çalışmalarını yürütüyoruz. Bu süre içerisinde Mini Ekskavatörler, Mobil Beton Mikserleri, mini damperler gibi ürünlerin prototiplerini ürettik. Mobil Beton Mikserleri üretimine başladık, yurtdışı ve yurtiçi fuarlarında tanıtımlarına başladık. Yılların emeğini ve titiz çalışmanın karşılığını aldığımız için mutluyuz. Türk imalatını iş makinaları dünyasında da temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Beton santrallerine ihtiyaç duymadan gerekli malzemeleri kendi karıştırıp, betonu kendi üreten Mobil Beton Mikserleri için Oyman; “Pazardaki ihtiyacı göz önünde bulundurarak araştırmalarımız sonucu Trabzon’da da bu makinayı üretmeye karar verdik. 2.5 ve 3.5 m3 kapasiteli iki farklı model üretiyoruz. İlk ihracatımızda 2 farklı modelimizden toplam 4 adet mikserin satışını gerçekleştirmiş olduk. 2021 yılında yeni projeler üreteceğiz. Trabzon’dan Dünya’ya üretmek, Trabzon’u ve Türk imalatını tanıtmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Oyman Makina, 1989 yılında H.Umran Oyman tarafından Trabzon’da kuruldu. Gıda İşleme Makinaları konusunda üretime başladı ve pazarında lider konumdadır. H. Umran Oyman, şirketi kurmadan önce Trabzon’da ilk çöp kamyonlarının üretimini gerçekleştirdi. Ortaklarının İstanbul’a taşınmasından ötürü şirket kapanınca Oyman Makina ile gıda işleme makinaları sektörüne adım attı. Son yıllar Hidrolik İş Makinaları sektöründe projeler üretmeye devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler