Trabzon'da Üniversiteliler uçuyor!

Trabzon’da üniversitede okuyan öğrencilerin yeni ilgi alanı: Yamaç paraşütü.

Trabzon'da Üniversiteliler uçuyor!

Trabzon’da öğrenim gören üniversite öğrencileri arasında yamaç paraşütüne ilgi duyanların sayısı hızla artıyor.

Trabzon Havacılık Kulübü Başkanı Oğuzhan Yücel ve kendilerine destek veren Sürmene İlçe Müdürü Kaan Seymen’le birlikte Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret eden üniversiteli gençler, muhteşem doğası ve manzarası ile yamaç paraşütü için ideal yer olan Trabzon’da bu sporu yaygınlaştırmak için seferber olacaklarını söylediler. 

Öğrenciler adına konuşan Öyküm Efe, “Yamaç paraşütü, hem uzun eğitim süreci gerektirmemesi ve her yaştan insanın da rahatça yapabilmesi açısından popüler bir spor dalı. Trabzon, merkez ve ilçeleri dahil birçok alanda bu sporun rahatlıkla yapılabileceği, muhteşem doğasıyla seyir zevki açısından da en çok tercih edilebilecek illerden biri” derken, Kulüp Başkanı Yücel, gerekli desteklerle adrenalin dolu bu sporun Trabzon’a ayrı bir heyecan getireceğine dikkat çekti.

İl Müdürü Öztürk de, “Trabzon, 50’ye yakın branşın yapıldığı bir spor şehri. Yamaç paraşütüne gönül verenlerin sayısı hızla artıyor. Bu alanı daha da genişletebiliriz. Bunun için her türlü destek ve işbirliğini yapacağız” diye konuştu.

Öte yandan ilk teorik derslerini geçen hafta Başkan Yücel ve eğitmen pilot Şener Bayraktar’dan alan gençlere genel uçuş, acil durumlar, aerodinamik, meteoroloji, malzeme bilgisi ve uçuş teknikleri ile ilgili bilgiler verildi.

Trabzon'da Üniversiteliler uçuyor!

Trabzon'da Üniversiteliler uçuyor!

Trabzon'da Üniversiteliler uçuyor!

Trabzon'da Üniversiteliler uçuyor!


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber