Trabzon'da Turizme Kral darbe!

Okul açılma tarihlerini erkene çekti. Trabzon'da Turizmi baltaladı.

Trabzon'da Turizme Kral darbe!

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, Suudi Arabistan'da 16 Eylül'de açılması planlanan eğitim ve öğretim sezonuyla ilgili flaş bir karar aldı. Selman, okulların açılma tarihini 1 Eylül'e çekerken, Kral'ın aldığı bu karar Trabzon turizmini olumsuz yönde etkiledi. Eylül'ün 5 ila 10'una kadar Trabzon'da birçok otel de rezervasyon yaptıran Suudi turistlerin yavaş yavaş rezervasyonlarını iptal ettikleri öğrenildi.

Turistlerin büyük bir bölümünün Ağustos ayının ortasında Trabzon'dan ayrılmalarına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan bazı turistlerin geçen yıla nazaran bu yıl Eylül ayında hiçbir rezervasyon yaptırmadıkları gözlemlendi. Trabzon esnafına ve şehrine ekonomik anlamda büyük kazanımlar sağlayan Suudi turistlerin Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz'den geçtiğimiz yıllara göre biraz daha erken aynlması iyi başlamış olan yaz sezonuna gölge düşürdü.

(Taka)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
51 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber