Trabzon'da turizm sezonunda yapılana bakın!

Zamanlama yanlış olunca turistlerden tepki yağdı

Trabzon'da turizm sezonunda yapılana bakın!

Trabzon Süğütlü’de bulunan Hilton Garden Inn’de bulunan turistler bu sabah erken saatlerde belediyenin yaptığı çalışma nedeniyle beklemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldı.

Otelin hemen arkasında bulunan kumsalda kum çıkarma çalışması yapan belediye araçlarını gören turistler soluğu otel yönetiminde alarak şikayetlerini dile getirdi.

Oldukça zor durumda kalan otelin Turizm Koordinatörü Oykan Gülen, konunun son derece vahim olduğunu, bu olaydan ötürü başta Trabzon ve Trabzon turizmi olmak üzere, otelin de zarar gördüğünü söyledi.

Gülen durumu anında Büyükşehir Belediyesi ile Turizm İl Müdürlüğü’ne aktardıklarını belirterek aldıkları yanıt karşısında daha çok şaşırdıklarını ifade etti. Gülen ”Çalışmayı yapan bizzat Büyükşehir Belediyesi’nin kendisi imiş. İlk önce inanamadık. Fakat gidip baktığımızda bizlerde çok şaşırdık. Çalışmayı yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri birimi. Sabahın erken saatlerinde böyle bir çalışma yapılmasını uygun gören ve bu çalışmayı yapan idarecilerin bu şehre nasıl bir zarar verdiklerini bilincinde olmadıklarını düşünüyorum.’’ dedi.  


Müşterilerin karşılaştıkları durum karşısında sayısız şikayette bulunduğunu belirten Gülen “ Bunun bir şaka ya da komedi olduğunu düşündüklerini bize ilettiler. Özellikle turizmin bölgemizde yoğun yaşandığı bir dönemde Hilton gibi bir marka otelin hemen önünde böyle bir çalışma kabul edilemez “ İfadelerini kullandı

Turizmin Trabzon için hayati öneme sahip olan bir bir sektör olduğunu dile getiren Gülen “ Özellikle bu sene ülkemizde yaşanan olaylara rağmen bölgemizde yaşanan turizm hareketliliğine bakacak olursak bu konuda daha duyarlı olmamız gerekiyor. Burada sen-ben değil hepimizin aynı duyarlılık bilincine sahip olursak bu şehre bir şeyler katabiliriz. Turizm merkezlerinde yapılan bu tür çalışmaların ilgili birimler tarafından planlanması ve zamanlamasına dikkat etmeleri gerekiyor. Umarım turizm adına uygar bir toplum bilinci ile yönetim anlayışımızı geliştirerek bireylerin ve kurumların kendilerine ve başkalarına saygı duydukları günleri hep beraber görürüz. İdarecilerin turizme karşı bu yaklaşımı karşısında siz Turizm adına Trabzon’da sayısızca toplantı yapsanız ne olur. Turizm gelişmesi adına çalışmalar yapan Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ne kadar uğraşsa tek başına ne yapabilir ki? Onun için top yekün turizm anlayışımızı ve yönetim bilincimizi geliştirmemiz lazım. Çünkü bu şehir tarihiyle, kadim kültürüyle ve insanlarıyla bu manzarayı haketmiyor. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber