Trabzon'da turizm haftası kutlamalarla açıldı

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası açılışı Trabzon'da düzenlenen etkinliklerle gerçekleşti.

Trabzon'da turizm haftası kutlamalarla açıldı

Saat 10.00'da Trabzon Valiliği önü Atatürk Anıtına düzenlenen çelenk sunma törenini ardından saat 12.00'de Uzunsokak'tan Meydan Parkı Atatürk Alanı'na kadar kutlama yürüyüşü gerçekleşti.


Meydan Parkı'nda son bulan yürüyüşün ardından İMECE Folklor Eğitim Merkezi GSK Derneği horon ekibinin oyunları sergilendi. Etkinliği meraklı gözlerle izleyen vatandaşlar oyun ekibinin arasına karışarak horon oynadı.  Hatıra fotoğrafı çekilerek sona eren törenin ardından Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, turizm haftasıyla ilgili açıklama yaptı.

Ali Ayvazoğlu, "Bu sene 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Turizm Haftası açılışı Cumartesi günü Araklı Pazarcık Yaylası'nda başlıyor. Turistin milliyeti değil memnuniyeti önemlidir anlayışıyla halkımızla bir araya gelip açılış yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Hedeflediğimiz bir rakamı belirtmek istemiyorum ama bu sezon oldukça umutluyuz. Özellikle Körfez ülkelerinden gelecek turistlerin katkı sağlayacağına inanıyorum. Hedefimiz Körfez turizmi. Başlayacak olan Charter seferleriyle Körfez ülkesi turistlerinin başta Trabzon'u sonra da bölge şehirlerini etkisi altına alacağına inanıyoruz. Turistler şimdiden rezervasyonlarını yaptırdılar. Sadece Trabzon lokalinde değil bir Karadeniz turizm destinasyonu yaratmayı düşünüyoruz" dedi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber