Trabzon'da 'Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ başladı

Şengül Yavuz “Gönül Elçileri Projesi” kapsamındaki ilçe ziyaretlerinin ilkini Of’a yaptı.

Trabzon'da 'Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ başladı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, ‘Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında, ilk ilçe ziyaretini Of’a gerçekleştirdi.

İlçede ilk olarak doğuştan genetik hastalığı olan 63 yaşındaki Hamza Kabahasanoğlu ve 38 yaşındaki kızı Emine Kabahasanoğlu’nu evinde ziyaret eden Bayan Yavuz;  Engelli vatandaşlarımızın toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkün olacağını söyleyerek, “Çeşitli zorluk ve engellerine rağmen hayat mücadelesi veren ve yaşamlarını sürdürebilmek için ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımıza her fırsatta yanlarında olduğumuzu hissettirmeli ve değerli birer insan olduklarını göstermeliyiz” dedi.

Engelli Ailesi ziyaretinin ardından Şehit Ahmet Türkkanoğlu Anaokulunu ziyaret eden ve sınıfları tek tek gezerek, okul hakkında bilgi alan Şengül Yavuz, bir süre öğrenim gören çocukların etkinliklerini izledi. Okul öncesi eğitimin önemini belirten Bayan Yavuz anaokulu düzeyinde alınan eğitimin ilerleyen yaşlarda çocuklar üzerinde olumlu etkileri olacağını ifade etti.



Program kapsamında 22 kadının çalıştığı Cam Sanat Merkezine giden Yavuz, burada bayanlarla bir süre sohbet etti. Kadınlarımız öğrenmeye açık ve sabırlı olduğunu ifade ederek, "Burada da sabrın ve öğrenmenin en güzel örneğine şahitlik ediyoruz. Görüldüğü gibi yapılan her bir ürün el emeği ve özel tasarım. Kadınlarımız icra ettikleri bu sanatla bir meslek sahibi oluyorlar. Böylelikle hem sosyal hayatlarını geliştiriyorlar hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar” dedi.

Bu ziyaretin akabinde 2015 yılında Diyarbakır’da şehit olan Özel Harekat Polisi Necmi Çakır’ın ailesini ziyaret eden Şengül Yavuz, aileyle bir süre sohbet ederek, Şehitlik makamının en yüce makamlardan birisi olduğunu söyleyerek; “Sizlerin acıları bizlerin acılarındır. Asla kendinizi yalnız hissetmeyin Unutmayın ki her zaman sizlerin yanınızda olacağız” dedi.

Son olarak kaymakamlık desteği alan ve Of Gönül Elçilerinden bir kişinin desteğiyle bakımı görülen 78 yaşındaki Ayten Tos’u tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Bayan Yavuz, Yaşlılarımızın ziyaret edildiklerinde, ilgi, sevgi ve şevkat gösterildiklerinde yalnız olmadıklarını hissedeceklerini, bu nedenle onları sık sık ziyaret edeceklerini ve yanlarında olacaklarını söyledi.










 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber