Trabzon'da telefon dolandırıcılığı son anda önlendi! Savcıyım deyip 57 bin lira...

Trabzon’da kendini savcı-jandarma olarak tanıtan kişiye 57 bin 356 TL göndedi.

Trabzon'da telefon dolandırıcılığı son anda önlendi! Savcıyım deyip 57 bin lira...

Trabzon’da bugün gündüz saatlerinde, bilinen taktikle telefon dolandırıcılığı gerçekleşti.

Saat 12:00 sıralarında A.A. isimli şahıs kendini telefonla arayan ve savcı-jandarma personeli gibi tanıtan şahıslar tarafından ikna edildi ve İkna sonucunda hesabındaki 57 bin 356 TL yi dolandırıcıara gönderdi.

Daha sonra Trabzon İİ Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile paranın gönderildiği hesaba bloke konulması sağlandı ve şüphelilerin parayı çekmesi engellendi.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızı kendisini hakim, savcı, polis, jandarma olarak tanıtıp, para isteyenlere itibar etmemeleri konusunda tekrar bilgilendirmek istiyoruz. Lütfen birikimlerinizi, çalışmak, üretmek yerine, anlık dalgınlığınızdan yararlanarak almak isteyenlere göndermeyin, bunlara ASLA inanmayın. Bu tür aramalarda, telefonunuzu derhal kapatın ve en yakın birimimize gelerek ihbar ediniz. “ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler