Trabzon'da tek proje ile 9 mahalle suya kavuşacak

Beşikdüzü'nde 9 mahalle yapılan proje ile suya kavuşuyor.

Trabzon'da tek proje ile 9 mahalle suya kavuşacak

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yapılan proje ile 9 mahallesinin içmesuyu sorunu çözülüyor.

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 9 ayrı mahallenin içme suyu sorununu çözüme kavuşturuyor.

Trabzon il genelindeki içme suyu ve kanalizasyon sorunlarına son vermek için ciddi projeler üreten TİSKİ, Beşikdüzü ilçesinde 9 mahallenin içme suyu sorununa son verecek olan Ağaçlı-Bozlu-Gürgenli Grup İçmesuyu Projesi inşaatına aralıksız olarak devam ediyor. 

25 BİN METRE HAT DÖŞENİYOR 

Proje kapsamında 25 bin metre terfi ve isale hattı döşenirken 7’si 50 m3, 4’ü 100 m3’lük olmak üzere 11 adet depo, 10 adet tahliye, 10 adet vantuz, 10 adet BKV ve 4 adet terfi merkezi inşa ediliyor. 

1,5 milyon TL’ye mal olacak olan ve çalışmalara Mart ayında başlanan projenin 2016 sonu itibariyle tamamlanması planlanıyor. Söz konusu projenin tamamlanmasıyla Beşikdüzü ilçesinin Ağaçlı, Bozlu, Gürgenli, Dağlıca, Hünerli, Duygulu, Yeşilköy ve Çıtlaklı mahalleleri ile Takazlı mahallesinin üst mevkileri sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşmuş olacak.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TİSKİ’nin il genelinde çok önemli çalışmalara imza attığını kaydederken, Beşikdüzü’nde de son derece ciddi çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. Trabzon il genelinde kesinlikle içme suyu sorunu bırakmama gayretinde olduklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Bu kapsamda Beşikdüzü’nde 9 ayrı mahallemizin içme suyu sorununu tek bir projeyle ortadan kaldırmış olacağız. Bu şekilde sürdürdüğümüz onlarca projemiz var. Trabzon’umuzu çok daha iyi noktalara taşımak için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz” dedi.

 


 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler