Trabzon'da tarihi Kervan Yolu’nda Dağ Koşusu

Adı futbolla anılan ancak son yıllarda düzenlenen uluslar arası spor organizasyonları ile adından sıkça söz ettiren Trabzon, yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Trabzon'da tarihi Kervan Yolu’nda Dağ Koşusu
Köprübaşı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, tarihi Kervan Yolu üzerinde yapılması planlanan dağ koşusu güzergahında incelemelerde bulundu. Kahvedüzü mevkiinden başlayıp Avulot Hanları’nda devam edecek olan dağ koşusunun 10 kilometre mesafede yapılması kararlaştırıldı. Geleneksel koşu, 2018’in ağustos ayında gerçekleştirilecek. 

Atletizm Federasyonuyla yapılacak işbirliği ile uluslararası platforma taşınması beklenen koşunun, muhteşem doğa, verilecek ödüller ve gerekli alt yapının da tamamlanmasıyla birlikte gelecek yıllarda dünyanın en önemli organizasyonlarından biri haline getirilebileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler