Trabzon'da şaşırtan tabela! Aynı yere iki farklı yön

Trabzon'da aynı mahalleyi hem sağ hem de sol tarafa gösteren tabela, görenlerin aklının karışmasına sebep oluyor.

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde yol üzerinde bulunan tabelanın, aynı mahallenin yolunu hem sağ taraftan hem de sol taraftan gidilir şekilde okla göstermesi şaşkınlığa neden oluyor. Dışarıdan gelenler doğru yolu bulmak için çevredekilerden yardım almak zorunda kalırken, yolun 2-3 kilometre sonra aynı yerde birleştiği belirtildi.

Trabzon'da şaşırtan tabela! Aynı yere iki farklı yön

Çevre sakinlerinden Mustafa Öztürk, dışardan gelenlerin bazen yolu şaşırdığını kaydederek, "Mahallemiz çift mahalle, biri alt, biri üst kısımdan oluşuyor. Genellikle dışarıdan gelenler bazen yolu şaşırıyor, biz de kendilerine yolu tarif ediyoruz. Dolayısıyla mahallenin tam yabancısı olanlar için yolu bulmak da zor olabiliyor" dedi.

Trabzon'da şaşırtan tabela! Aynı yere iki farklı yön

Her gün 10 kadar kişiye yolu tarif ettiğini belirten çevre sakinlerinden Mürsel Kaya, mahalleye iki yoldan da gidildiğini belirterek "Çifteköprü Mahallesi'ne iki yoldan da gidilir. Dolayısıyla yol, üst tarafta yine Çifteköprü Mahallesi'nde birleşiyor. Tabelada iki ayrı yöne Çifteköprü yazısı olması yolun hem yolun sağından hem de yolun solundan gidilmesi için. Çifteköprü Mahallesi'ne gitmek isteyen genellikle bana soruyor. Sormayanlar ise yolun yukarı kısmına kadar gidip tekrar geri dönerek bu defa bana soruyor. Dolayısıyla günde 10 kadar kişiye yolu tarif ediyorum, herkes beni tanıyor. Tabela açık adresi gösterilmesi için yazıldı ancak yine de yolu karıştıranlar oluyor. Buradan gidip geri dönenlere, 'neden giderken sormadın' dediğimde o zaman da bana 'yanlış yaptım' diyorlar. Daha sonra yolu tarif ederek istediği yere gönderiyorum. Yol yaklaşık 2-3 kilometre yukarıda birleşiyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler