Trabzon'da Suriyeli çocuklardan Hazreti Muhammed'e mektup

İHH Suriyeli çocuklarla etkinlik düzenlendi.

Trabzon'da Suriyeli çocuklardan Hazreti Muhammed'e mektup

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneğince, Suriyeli çocuklarla Ayasofya Camii bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Dernek üyeleri, Suriyeli çocukların Türkçelerini geliştirmesi amacıyla her hafta sonu farklı konu ve mekanlarda çeşitli etkinlikler düzenleyerek, derslerine yardımcı oluyor.

Trabzon'da bu kapsamda "Peygamber Efendimize Mektup" başlığıyla, eğitim gören 15 Suriyeli öğrenci, Ayasofya Camii bahçesinde hem piknik yaptı hem de yazdıkları mektupları okudu.

İHH Hanım Komisyonu Sorumlusu Gülderen Mumcu, okuma, okuduğunu anlama ve Türkçe etkinliği düzenlediklerini belirterek, Trabzon'u daha yakından tanımalarına yardımcı olmak amacıyla özel mekanlar seçtiklerini söyledi.

Trabzon'da Suriyeli çocuklardan Hazreti Muhammed'e mektup

Mumcu, çocukların okumalarını ve anlamalarını geliştirmek amacıyla faaliyetler yürüttüklerini dile getirerek, "Peygamber Efendimize mektuplarını yazdılar, aralarından birinci seçeceğimiz çocuğumuza kitap hediye edeceğiz. Çocuklarımıza, Trabzon'u tanıtmak amacıyla tarihi mekanlarında yapmaya çalışıyoruz. Çünkü artık onlar da Trabzonlu ve Trabzon'u yakından öğrenerek, sahip çıkmalarını istiyoruz. Üniversite ve lise gençlerinin de bu etkinliğimize destek vermesini istiyoruz." dedi.

Suriyeli 13 yaşındaki Muhammed Sabri Masarani, etkinlik kapsamında Peygamber Efendimiz hakkında düşündüklerini mektupta yazdığını belirterek, bu kapsamda Türkçesinin de geliştiğini söyledi.

Aydınlık Evler İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Dalal Azrak da "Peygamber Efendimizin ahlakı ve sabrını mektubumda yazdım." dedi.

Trabzon'da Suriyeli çocuklardan Hazreti Muhammed'e mektup

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber