Trabzon'da su sayaçları için don uyarısı

Trabzon'da su sayaçlarının donma tehlikesine karşı aboneler uyarıldı.

Trabzon'da su sayaçları için don uyarısı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, soğuk havalarda su sayaçlarının donma tehlikesine karşı abonelerini uyardı
 
Trabzon genelinde hava sıcaklıkları ciddi şekilde düşerken şehir merkezi dahil pek çok noktada kar yağışı etkili oluyor. Önümüzdeki günlerde kar yağışı ve soğuk havanın etkili olması beklenirken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü su sayaçları ve tesisatlarının donma tehlikesine karşı açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün açıklaması şu şekilde: 

SOĞUKTAN KORUNMALI 
“Trabzon kent merkezi de dahil pek çok noktada etkili olan soğuk hava sebebiyle su sayaç ve tesisatları donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilmektedir. Su tesisatı ve sayaçlarında donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı ve etrafı soğuğu geçirmeyen izolasyon malzemeleri ile korunmalıdır.”

ARIZA İHBAR İÇİN ALO 185
“Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde düzenlenmelidir. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan sudan dolayı diğer sayaçların donmasına engel olabilmek için vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerekir. Sayaç donmasını önlemek için gerekli koruma yapılamazsa sayaç arıza yapmakta ve abonelerimiz yeni bir sayaç almak durumunda kalmaktadır. Olası sayaç donmaları karşısında abonelerimizin sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, ALO 185 TİSKİ MAVİ HAT’tı arayarak abone numaraları ile birlikte ilgili müracaatta bulunması gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler