Trabzon'da su faturaları bu ay neden farklı geldi? İşte sebebi

Trabzon’da kesilen Nisan ayı su faturaları şaşkınlığa neden oldu.

Trabzon'da su faturaları bu ay neden farklı geldi? İşte sebebi

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyük Şehir Belediyesi İçme suyu ve Kanalizasyon idaresi (TİSKİ) Nisan ayı su faturalarını oluşturdu. Ev ev gezen TİSKİ personelinin bıraktığı su faturasını alan vatandaşlar büyük bir şaşkınlık yaşadı. Ortalama faturalarından daha yüksek bir miktarı gören vatandaşlar TİSKİ müşteri hattının telefonlarını kilitlediler.

Haber61’in edindiği bilgiye göre; Gelen yüksek faturaların nedeni koronavirüs sürecinde alınan önlemlerden kaynaklanıyor.

Hatırlanacağı üzere 15 Mayıs 2020 tarihinde TİSKİ’den yapılan açıklamada “COVİD-19 tedbirleri kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karara göre, konutlarda 2020 yılı Nisan dönemine ait düzenlenen faturalar; Şubat ayı fatura tutarının %70 oranında olup; virüs tehdidi ortadan kalkınca yapılacak ilk sayaç okuma işlemi ile birlikte düzenlenecek faturalarda mahsuplaşma işlemi yapılacaktır.” İfadeleri kullanılmıştı.

TİSKİ, Nisan ayında ev ev dolaşıp sayaç okuması yapmamış, Mart ayı faturalarını Şubat ayı su faturasının %70’i olarak abonelerine göndermişti. Mayıs ayında ise sayaç okuması yaptı ve çıkan 2 aylık su faturası tutarından geçen ay tahmini olarak gönderilen fatura tutarını düştü. Bu durum ise ortalama gelen su faturalarının daha yüksek gelmesine neden olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber