Trabzon'da Sporda Çalıştay günü!

Vali Yavuz başkanlığında Trabzon’daki sporun sorunları, geniş katımlı toplantı ile masaya yatırılıyor.

Trabzon'da Sporda Çalıştay günü!

Birbirinden modern tesislere sahip olan Trabzon’da sporu daha ileri taşımak, sporcu sayısını artırmak ve sorunları tespit edip çözüm yollarını aramak amacıyla başlanılan yapılan Spor Çalıştayında sona gelindi.

 
Trabzon Valiliğinin himayesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun yanı sıra belediyeler, Milli Eğitim Müdürlüğü, ASKF, TÜFAD, TTSO ve TÜSİAD gibi birçok kuruluşun da katıldığı Spor Çalıştayının Haziran ayında yapılan Tarama Konferanslarında; Beden Eğitimi öğretmenleri, Amatör Kulüp Futbol Antrenörleri, Amatör Branşlar Spor Antrenörleri, Kulüp Yöneticileri ve Sporcu Velileri ile bir araya gelinmişti.
 
Yaşanılan sorunlar ve taleplerin karşılıklı olarak dile getirildiği toplantılarda elde edilen veriler ışığında Trabzon sporundaki sorunlar, şu ana başlıklarda toplanmıştı: Yetenek seçimi, spora destek eksikliği, spor tesisi problemleri, farkındalık yaratamama, maddi destek sorunu, spor kültürü eksikliği, iş birliği yetersizliği, eğitim ve uzman ile branş çeşitliliği eksikliği.
 
Bu verilerin değerlendirileceği Spor Çalıştayı Atölye Çalışması, karar vericilerle birlikte yarın (21 Aralık 2017) yapılacak. Vali Yücel Yavuz’un başkanlığında yapılacak olan toplantıya, uygulama eylem planına katkı verecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra, tüm kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, kamu kurum-kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş yöneticileri ile 3 siyasi partinin il başkanı da katılacak. Valilik A Toplantı Salonunda yapılacak olan çalışma saat 14.00’da başlayacak.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber