Trabzon'da Spor Çalıştayı ve Tarama Konferansları yapıldı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, spor şehri Trabzon vizyonunun sürdürülmesi için adeta seferberlik başlattıklarını söyledi.

Trabzon'da Spor Çalıştayı ve Tarama Konferansları yapıldı

Vali Yavuz, spor şehri Trabzon vizyonunun güçlendirilmesi amacıyla Valilik A Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Spor Çalıştayı ve Tarama Konferansları" atölye çalışmasının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, kentin 2007 Karadeniz Spor Oyunları ve 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları sayesinde mega spor tesisleri kazandığını belirtti.

Tesisler sayesinde, Trabzon'un spor alanında önemli bir ivme kazandığını ifade eden Yavuz, bunun devam etmesi için çalıştay organize edildiğini vurguladı.

Yavuz, spor şehri Trabzon vizyonunun sürdürülmesi için adeta seferberlik başlattıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Çalıştay düzenlenmesindeki esas amaç Trabzon'da potansiyellerin tetiklenerek spor branş çeşitliliğinin sağlanması ve her kademeye yayılmasıdır. Çalışma ile yetenek tespiti, sporcu yetişmesine katkı verilmesi, yeteneklerin kaynaklarına inilerek araştırılması, yerel insan kaynağımızdan azami derecede istifade edilmesi hedeflenmektedir. Spor ile yerel aktivite ve kalkınmamızın birlikte ele alınması, sporun her kademede toplumla entegre olması ancak ortak vizyonla hayata geçirilecek hususlardır. Bu kapsamda dışarıdaki beyin gücümüzden de yararlanılacaktır. Spor dünyasının mümkün olan çeşitliliği veri analitiği ve bigdata üzerinden dünya pratiği izlenerek yeteneklere yeni fırsat alanları açılması da ana eksenimizde yer alacaktır."

Teknik konuların da görüşüldüğü toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

Trabzon Valiliği koordinesinde başlatılan "Spor Çalıştayı ve Tarama Konferansları", İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü sekreteryasında gerçekleştiriliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından yürütülen çalışmanın paydaşları arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi, KTÜ, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi yer alıyor.

Çalıştayın tamamlanmasının ardından elde edilecek sonuçlar, kamuoyu ile paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler