Trabzon'da spor çalıştayı

"Sosyal Hizmetler Alanında Sporun Yeri” çalıştayı Trabzon'da yapıldı.

Trabzon'da spor çalıştayı

Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çatısı altında hizmet verilen bireylere yönelik sportif etkinliklerin arttırılması amacıyla "Sosyal Hizmetler Alanında Sporun Yeri” konulu çalıştay 03 Ekim 2018 tarihinde Fatih Çocuk Evleri Sitesi’nde gerçekleştirildi. 

İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Trabzon Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlenen çalıştaya İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarda görev yapan idareciler ile sosyal hizmet uzmanı, psikolog, çocuk gelişimcisi, beden eğitimi öğretmeni, öğretmen, tabip, hemşire unvanlı personeller katılmışlardır.

Çalıştay, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Trabzon Şube Başkanı Cafer Asan ve İl Müdürü Ahmet Kurt’un açılış konuşmalarıyla başlamıştır.

İl Müdürü Ahmet Kurt konuşmasında; “spor yapmak her yaş grubu için önemlidir. Bakanlığımız hizmet alanına giren müracaatçı gruplarına yönelik hizmetlerde de sporun çok önemli katkıları bulunmaktadır. Çocuk, genç, engelli, yaşlı, kadın ve diğer dezavantajlı grupların gelişimsel ihtiyaçlarının karşılanmasında, sorunlarının giderilmesinde ve rehabilitasyon süreçlerinde spor önemli katkılar sağlamaktadır. Bireylerin bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimlerinde çok önemli yeri olan sporun yaygınlaştırılmasını hedeflemekteyiz.  Kuruluş hizmetinden yararlanan çocuklarımızdan yeni Şenol Güneşler neden çıkmasın?” dedi.

Çalıştay, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İİBF Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. F. İrem Konyalıoğlu’nun “Spor ve Sosyal Hizmetler” konulu sunumuyla devam etmiştir.  

Çalıştay iki oturum olarak tamamlanmıştır. İlk oturumda “çocuklar hizmetleri ve spor”, “engelli ve yaşlı hizmetleri ve spor”, “kadın, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetler ve spor”, “kurumsal kapasitenin ve işbirliklerinin geliştirilmesi” konularında dört çalışma grubuna ayrılarak gruplar çalışmalarını yapmış, tespit, görüş ve önerilerini oluşturmuştur. İkinci oturumda ise gruplar çalışmalarını diğer gruplarla paylaşmıştır. 

Katılımcılarla birlikte karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak yapılan değerlendirme ile çalıştay amacına ve gündemine uygun olarak tamamlanmıştır

Çalıştay İl Müdürü Ahmet Kurt’un çalıştayla ilgili değerlendirme, görüş ve önerilerinin yer aldığı kapanış konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler