Trabzon'da Sosyal yalanlar huzursuz ediyor

Trabzon'da sosyal medya yalanları başa dert oldu

Trabzon'da Sosyal yalanlar huzursuz ediyor
Trabzon’da Sosyal Medya’dan yayılan yalan ve yanlış bilgileri Haber61.net araştırdı. Son zamanlarda sürekli 04 Ağrı plakalı bir aracın arandığı yönünde sosyal medyada dolaşan haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı. Haber61 Muhabirinin güvenlik uzmanlarından edindiği bilgiye göre; sosyal medyada “04 plakalı beyaz bir araç terör saldırısı yapacak.” Yönünde yayılan haberlerin sadece kentte huzursuzluk yaratmak için yayılan asılsız bilgiler olduğu vurgulandı.
 
Terör örgütü PKK’nın 19 Temmuz Günü Maçka ilçesinde gerçekleştirmiş olduğu hain saldırı sonrası bir anda sosyal medya bilgi kirliliği olmaya başladı. Bir kısım kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde yayılmasına olanak sağlanan mesajlar sonrasında şehrin muhtelif noktalarında saldırılar olduğu yönünde mesajlar yazılamasından dolayı 155 Polis İmdat hattına asılsız bine yakın ihbar geldi. Sosyal Medya’da duyduğu yalan paylaşımları gören vatandaşlar polis ekiplerine bilgi vermek istedi.
 
Uzmanlar bu tür paylaşımları bazı grupların kasıtlı yaptığını vurgulayarak emniyet güçleri ve Valilik tarafından yapılmayan resmi açıklamalara inanılmaması gerektiğinin altını çizdi. Bu ihbarları yapan ve sosyal medyada yayan kişiler hakkında yasal işlem başlatıldığı bilgisine ulaşıldı. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü SİBER Suçlar ile mücadele şubesi; bu yönde yapmış olduğu çalışmaları tamamlayarak kişileri belirlediği ve hazırladığı dosyayı Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştırdığı öğrenildi.
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler