Trabzon'da sokak sanatçılarına Turgay Güngör'den destek

Trabzon'da sokak sanatçılarına CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör'den destek geldi.

Trabzon'da sokak sanatçılarına Turgay Güngör'den destek
Trabzon'un en işlek caddelerinden Uzun Sokak'ta müzik çalan sokak sanatçılarının zabıtalar tarafından engellenmek istenmesine sokaktan geçenler karşı çıkmış ve zabıtay ekiplerini İzmir Marşı'nın söyleyerek protesto etmişti. 

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör'den sokak sanatçılarına destek ve yetkililere eleştiri geldi. 

CHP'li Turgay Güngör "Nedir sanatçıalrdan istediğiniz?" diyerek tepkisini dile getirerek şunları belirtti: “Olmadık bahanelerle gençlerin sokakta müzik yapılması engelleniyor. ‘Yok esnaf şikayet etti’, ‘Yok OHAL var’, yolu kapatıyorsunuz’ gibi engellemelerle karşılaşıyorlar. Ülkemizde ağır bir baskı altında bulunan vatandaşlarımız bir sanat etkinliği veya müzik duyduğu zaman stres atıp müzisyenlerin etrafında toplanıyor. İzmir Marşı söyleyen gençleri yine zabıta yasak gerekçesiyle çalmalarına izin vermedi, vatandaşlar da İzmir Marşı ile zabıta ve belediyeyi protesto etti. Atatürk’ün ismi geçtiği her şeyden korkuyorlar. Siz ders kitaplarından Atatürk’ü silmek isteyebilirsiniz ancak vatandaşın Atatürk sevgisini silemezsiniz."

HAMASİ NUTUK ATANLAR YASAK GETİRİYOR

Turgay Göngör, "Her fırsatta ‘Trabzon sanat ve kültür şehridir' diye hamasi nutuk atanlar sanatçılara niye yasaklama getiriyor" diye sorarak, "Bu baskı ve yasaklamalar nereye kadar. Bırakın insanlar müziklerini yapsın, müzik evrenseldir. İnsanların mutluluklarını ellerinden almayın. Emin olun ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sanatçılar toplumda hak ettikleri özgürlüğüne kavuşacaktır.” dedi. 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler