Trabzon'da simit zamlandı!

Trabzon'da simit sevenlere kötü haber

Trabzon'da simit zamlandı!
Simit Cumartesi gününden itibaren 1 liraya satışa sunuluyor.

Trabzon’da ekmeğe geçtiğimiz günlerde yapılan zammın ardından simit fiyatları da zamlandı. Trabzon Tatlıcı Pastacı ve Şekerciler Esnaf Odası, tarafından yeni yayınlanan fiyat tarifesine göre Trabzon’da simit 25 kuruşluk zammın ardından 1 liraya satılıyor.

Cumartesi gününden itibaren yapılan zamma ise artan maliyet artışı gerekçe gösterildi. Trabzon Tatlıcı, Pastacı v Şekerciler Esnaf Odasından yapılan açıklamada,  “Simitçi üyelerimizin başvurusu üzerine, kullanılan malzemelerde yüzde 20 ila yüzde 40 arası maliyet fiyatlarının artması söz konusudur.

Bu nedenle kilosu 11.55 kuruş olan 65 gramlık simit 75 kuruştan, kilosu 13.35 kuruş olan simit 75 gram olarak düzenlenmiş olup, 04.03.2017 cumartesi gününden itibaren 1 TL’ye satılacaktır.

Tarifesi olmayan simitçiler merdiven aldı olup, üyemiz değildir” ifadeleri kullanıldı. Trabzon’da hatırlanacağı üzere ekmeğe zam yapılmıştı.

Ancak bu zam ilginç bir yolla uygulamaya sokulmuştu. Yapılan zamda ekmeğin gramajı düşürülürken fiyat ise aynı tutulmuştu.

Karadeniz Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber