Trabzon'da silahlı soygun tatbikatı yapıldı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü bugün silahlı soygun tatbikatı gerçekleştirildi.

Trabzon'da silahlı soygun tatbikatı yapıldı

Trabzon'da Fatih Devlet Hastanesi Yanında bulunan PTT şubesi önünde saat 12.00’de başlayan silahlı soygun tatbikatı Karşıyaka kavşağında sona erdi.

Tatbikatta 2 maskeli silahlı soyguncu araçla kaçarken polis ekiplerinin takibi sonucunda kapan ile lastikleri patlatılan araç durduruldu. Ardından emniyet güçleri yüzü maskeli 2 suçlu operasyonla etkisiz hale getirildi.


Tatbikatın ardından Emniyet Müdürü Metin Alper açıklamalarda bulundu.

Alper şöyle konuştu;
Tam kapanmanın son gününde adını “Tam kapama harekatı” kodyuğumuz bir tatbikat gerçekleştirdik. Kamu kurum ve kuruluşları kendilerini denetlemek için bu tarz tatbikatlar yaparlar. Bizler de Emniyeyt müdürlüğü olarak kendi sorumluluk alanımızda, banka soygunu, döviz bürsou soygunu vb. durumunda uygulanacak panter planını uygulama fırsatı bulduk. PTT şubesinden silahlı soygun yapan suçluları arkadaşlarımız takip ederek kapanla durdurrup operasyonu gerçekleştirdiler. Trabzon Asayiş Şube Müdürlüğümüzün 2020 yılının ilk 4 ayı ile 2021 yılının ilk 4 ayındaki yapılan faaliytleri paylaşmak istiyorum. Öncelikle geçen yıl sadece adayiş görevlilerince uyuşuturucu satıcılarına yönelik 62 operasyon yapılmışken bu yıl bu sayı 148 oldu. Yine faili meçhul olaylarda geçen yıl 62 olay varken bu yıl 34’e indi. Aranan şahıslarla ilgili geçen yıl 458’i yakalanıp 139 tanesi tutuklandı. Bu yıl ise 560 kişi yakalanıp bunlardan 182’si tutuklandı. Dün olduğu gibi bugünde emniyet müdrülüğü olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber