Trabzon'da sığınmacı ve göçmenler için futbol turnuvası

Trabzon'da yaşayan sığınmacı ve göçmenler için futbol turnuvası düzenleniyor.

Trabzon'da sığınmacı ve göçmenler için futbol turnuvası

Haber61 / Selay Saykal

Trabzon'da yaşayan sığınmacılar ve göçmenler, Eylül ayında gerçekleşecek futbol turnuvasında yeşil sahada hünerlerini sergileyecek. 


Trabzon Valiliği sponsorluğu ve finansmanıyla, Trabzon İl Göç  İdaresi, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği ve AB Destekli projelere imza atan SGDD ASAM'ın ortak projesi olarak Trabzon'da yaşayan sığınmacı ve göçmenler arasında futbol turnuvası düzenlenecek.

Trabzon'da yaşayan sığınmacılar, göçmenler ve Türk vatandaşları arasında uyum ve iletişimi geliştirerek, sığınmacılarla göçmenleri spora teşvik etmesi amacıyla düzenlenecek turnuvanın kura çekilişi Trabzon ASKF binasında yapıldı. Trabzon Futbol İl Temsilcisi Zeki Kurt ve Trabzon İl Göç İdaresi Göç Uzman Yardımcısı Samet KAMBER, Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül, SGDD ASAM Trabzon Ofisi yetkilileri ile çok sayıda sporcunun katıldığı çekilişte turnuvaya katılacak takımların eşleşmeleri yapıldı.

9-10 Eylül 2017 tarihlerine düzenlenecek turnuvaya Türkiye, Afganistan, Suriye, Irak, İran, Pakistan ve Yemen asıllı 160 sporcu katılacak.

Trabzon'da sığınmacı ve göçmenler için futbol turnuvası


2 grupta yarışacak takımların isimleri şu şekilde:

A Grubu- Genç Kaplanlar, ASAM, Omide Sabz, Bonyad Vatan, Esnafspor, Payame Dosti, Şamspor, Birlikspor
 
B Grubu – Tufani Narirud, Kabilspor, Setaregan, Omidi Javan, Zülfikar, Fırtına FC, Göç İdaresi, Değirmendere FC
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler