Trabzon'da "Sıfır Atık" projesi için eğitim

Trabzon'da Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Sıfır Atık" projesi kapsamında eğitim verildi.

Trabzon'da "Sıfır Atık" projesi için eğitim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hayata geçirdiği, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde başlatılan "Sıfır Atık" projesinin yaygınlaştırılmasına ilişkin eğitim programları tüm illerde olduğu gibi Trabzon'da da devam ediyor.



Bu kapsamda Trabzon Gönül Elçileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde "Sıfır Atık Projesi" eğitim programı Yavuz Selim İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz, gönül elçileri ve öğrencilerin katıldığı eğitim programında Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi proje hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Proje slayt gösterisi aracılığıyla katılımcılara anlatıldı. Program yapılan eğitim sunumları ve öğrencilerin konu hakkındaki sorularıyla sona erdi.

Trabzon'da

Öğrencilere çevre kültürünü geliştirici broşürler dağıtılırken, Şengül Yavuz, gönül elçileri platformu ile proje dâhilinde alınan ekipmanları okula teslim etti.

 Bayan Yavuz, atık kültürünün çocuk yaşlarda kazanılması gerektiğini ve bu hareketle projeye çocukların dâhil edilmesinin önemi hakkında öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Trabzon'da

SIFIR ATIK PROJESİ

Atıkların kontrol altına alınması ve gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen projenin, öncelikli olarak kamu binalarında uygulanması hedefleniyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binalarında uygulanmaya başlanan proje çerçevesinde sıfır atık kültürünün kurumlarda yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Cumhurbaşkanlığı ofislerinde ve yemekhanesinde etkin şekilde uygulanan projenin tüm kamu kurumlarına yayılması hedefleniyor.

Trabzon'da

Trabzon'da

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber