Trabzon'da selde zarar görenlerle ilgili açıklama

Selde zarar gören mükelleflerin yapması gerekenlerle ilgili açıklama...

Trabzon'da selde zarar görenlerle ilgili açıklama
Trabzon’un Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçesinde aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinin ardından zarar gören mükelleflerin yapması gerekenlerle ilgili olarak Trabzon Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Demir açıklamada bulundu.

Başkan Demir, yaptığı yazılı açıklamada “Sel felaketi dolayısıyla değer kaybına uğrayan araç – gereç veya emtia gibi varlıkların kayıtlı değerleri üzerinden gerekli düzeltmelerin yapılabilmesi amacıyla mükelleflerin bağlı bulundukları Vergi Dairesi veya Mal Müdürlüğüne dilekçe ekinde kanıtlayıcı belgeleriyle beraber başvurmaları halinde takdir komisyonları marifetiyle emtialara ilişkin değer tespitleri yapılabilecektir” dedi.

Başkan Ahmet Demir, “Sel felaketinde yasal defter ve belgeleri kaybolan veya zarar gören mükelleflerin, olayın vukuundan itibaren 15 gün içerisinde ilgili mahkemeye (Asliye Hukuk Mahkemesi) başvurarak bu yönde karar aldırmaları ve bu kararları bağlı bulundukları Vergi Dairesi veya Mal Müdürlüklerine ibraz etmeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber