Trabzon'da şehit ve gazi çocukları için Hacivat Karagöz gösterisi

Trabzon Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği tarafından şehit, gazi ve polis çocukları yararına Hacivat-Karagöz oyunu sergilenecek.

Trabzon'da şehit ve gazi çocukları için Hacivat Karagöz gösterisi

Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Trabzon Şubesi, üniversitede okuyan şehit, gazi ve polis çocuklarına burs kaynağı sağlamak amacıyla "Karagöz-Hacivat Geleneksel Gölge Oyunları Buluşması" düzenliyor. 


Trabzon İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan'ın eşi Sanem Arıkan'ın organizasyonuyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen "Karagöz-Hacivat Geleneksel Gölge Oyunları Buluşması" gösterisi 22 Şubat Çarşamba (yarın) 13.00'te Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. 

PEKAY'dan yapılan açıklamada, "Kültürel değerlerimize sahip çıkmak, gelecek nesillere kültür ve sanat zenginliklerimizi doğru biçimde anlatmak, geleneksel eğlence ve tiyatro kültüründen uzaklaşmış, teknolojinin gölgesinde çocuk olduklarını unutan çocuklarımızın; yüzünü güldürmek, zihinlerine ışık tutmak, geleneksel tiyatro kültürü karakterlerimizden olan Hacivat-Karagöz'ü Ramazan ayları dışında bir zamanda çocuklarımızla buluşturulup bütün hikayeleriyle tanışmalarını sağlamak amacıyla söz konusu gösterinin düzenlendiği" ifadelerine yer verildi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber