Trabzon'da sanayi siteleri bu standarta uymuyor!

 Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makine Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan, Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) sanayi esnafından istemiş olduğu yeni düzenlemeleri mevcut iş yerlerinde uygulamalarının söz konusu olamayacağını söyledi. 

Trabzon'da sanayi siteleri bu standarta uymuyor!
TSE'den geçtiğimiz Nisan ayında kendilerine bir genelge ulaştığını belirten Oda Başkanı Mustafa Pehlivan, bu genelgeye Trabzon'da sanayi esnafının kullandığı iş yerlerinin uymadığını belirtti. Konuyla ilgili yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek bir değerlendirme yapan Mustafa Pehlivan, TSE'nin sanayi esnafından istemiş olduğu yeni düzenlemeleri, mevcut iş yerlerinde uygulamalarının söz konusu olamayacağını belirterek, “ 'İş yerinde yemekhane olacak, iş yerinde müşteri bekleme salonu olacak. Mühendisin olacak' diyor. Çeşitli istekleri var. Ama dönüp arkamızı baktığımız zaman bizim iş yerlerimizde ne bekleme salonu olur, ne yemekhane olur. Ne de mühendis barındırabiliriz. Çünkü 84 metrekare bir iş yerimiz var o da ancak bir kamyona yetiyor. Zoraki kamyonun işlerini halledip göndermenin hesaplarını yapıyoruz. Eğer bu iş yerlerinde, bu genelgede yazanlar istenirse ve bunda ısrarcı olunursa bir çok arkadaşımız iş yerlerini kapatmak zorunda kalacak. TSE'nin istediği standartlara uygun iş yerlerinin yapılması gerekiyor. Bu şartlarda içinde bulunduğumuz dükkanlarla bu istenilenleri yapmamız mümkün değil. Günün şartlarına uygun, modern ve şehrin içerisinden çıkmış bir sanayi sitesine sahip olabilirsek o zaman bizden ne yapmamız gerekiyorsa istesinler biz bundan mutlu oluruz ”dedi. 

Trabzon'da büyük sanayi grubunun ve iş makinesi grubunun mevcut sanayilerde artık hizmet veremez hale geldiğini kaydeden Pehlivan, “İstihdam beklenen bir şehirde istihdamın önünü açacak iş yerleri yapılması lazım. Tır grubuna hizmet veremiyoruz çünkü bizim iş yerlerine Tır giremiyor. Başka şehirlere gidiyorlar. Bu konuda Trabzon olarak çok geride kaldık. Turizm merkezlerine giden yollarda günübirlik iş yerleri kuruluyor. Belediye Başkanımız turizm güzergahlarında sanayi şeklindeki iş yerlerine ruhsat verilmeyeceğini belirtmişti. Trabzon-Maçka yolu üzerinde iş yerleri yapılmış. Günü birlik bunları yapmayalım. Trabzon'a yakışır bir sanayi sitesi kuralım. Trabzon sanayi sektörünün her geçen yıl günden güne gerilediğini göz önünde bulundurularak yeni modern ve günün şartlarına uygun daha büyük iş yerleri yapılması artık şehrimizin olmazsa olmazıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber