Trabzon'da "Sağlıkta Şiddet Yasası" için nöbet eylemi

Trabzon'da sağlık çalışanları Şiddet yasasının çıkması için eylem yaptı.

Trabzon'da "Sağlıkta Şiddet Yasası" için nöbet eylemi

Trabzon'da, "Sağlıkta Şiddet Yasası İstiyorum" temalı nöbet eylemi yaptı.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Numune yerleşkesindeki başhekimlik binası önünde toplanan sağlık çalışanları, "Sağlıkta Şiddet Yasası İstiyorum" temalı nöbet eylemi gerçekleştirdi.

Trabzon Tabipler Odası Başkanı Ebru Sivri, burada yaptığı açıklamada, şifa vermek için çabaladıkları insanlar tarafından öldürülmeyi kabul etmediklerini belirterek, "Sağlık kurumlarında şiddetin kanıksanmasını, normalleştirilmesini kabul etmiyoruz. Sağlığı korumak, hayat vermek üzere kurulmuş bir mesleğin mensuplarının görevi başında öldürülmesini kabul etmiyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalışanları buna tahammül etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Sivri, Sağlıkta Şiddet Yasası'nın hemen çıkarılmasını istediklerini ve şiddet kurbanı olmuş meslek büyüklerine, fedakar meslektaşlarına bu noktada borçları olduğunu ifade ederek, bu yasa çıkarılıncaya ve sağlık alanındaki şiddet önleninceye kadar mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

Bu taleplerini TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı'na iletmek için 17 Ekim'de Ankara'da olacaklarını belirten Sivri, tüm tabip odası başkanları olarak aynı gün Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) Sağlıkta Şiddete Karşı Bildirgesi'ni kamuoyuyla paylaşmak üzere saat 10.00'da TTB'de buluşacaklarını sözlerine ekledi.

Grup, yaklaşık iki saatlik nöbet eyleminin ardından dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler