Trabzon'da ramazan gecelerine vatandaşlar akın etti

Ramazan gecelerine Trabzonlular yoğun ilgi gösterdi, bu yıl çadırda iftar verilmesi ve birçok hizmetin ücretsiz olması vatandaş tarafından taktir edildi. 

Trabzon'da ramazan gecelerine vatandaşlar akın etti

“Trabzon Ramazan’da Bir Başka Güzel” sloganı ile Büyükşehir Belediyesi’nin İpekyolu Fuar Alanı’nda gerçekleştirdiği ücretsiz Ramazan gecelerine Trabzonlular yoğun ilgi gösterdiler. 7’den 77’ye herkesin gönlünce vakit geçirebildiği ve eski Ramazanları yad edebildiği organizasyonda birçok geleneksel etkinliğin yanı sıra Serdar Tuncer, Vehbi Vakkasoğlu, Senai Demirci, Abdurrahman Önül ve Eşref Ziya gibi birçok önemli isim Trabzonlularla buluştu.  20 günde 150 bine yakın vatandaşın akın ettiği ramazan gecelerinde, vatandaşlar hem ramazanın manevi hazzını yaşadı hemde düzenlenen etkinliklerde çocuklarıyla birlikte eğlenceli anlar geçirdi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin İpekyolu Fuar Alanı’nda gerçekleştirdiği ücretsiz Ramazan gecelerine Trabzonlular yoğun ilgi gösterdiler. Özellikle çocuklar için birçok etkinlik fuar alanına gelen küçük misafirlerini ağırladı. Yüz boyama, ücretsiz oyun parkı gibi aktivitelerle eğlenen çocuklar Hacivat-Karagöz, İbiş, Kukla Gösterisi ve Nasreddin Hoca gibi geleneksel eğlencelerimizle eğlenceli vakitler geçirdiler. 

Trabzon'da ramazan gecelerine vatandaşlar akın etti

Ayrıca Jonglör, Ateşbaz ve Tahta Bacak gibi ilginç eğlencelerde Ramazan süresince çocukları eğlendirdiler.  Ramazan ayının 15. Günü dünya Müslümanları tarafından kutlanan “Dünya Yetimler Günü” günü hasebiyle gerçekleştirilen “Çocuk İftarı” etkinliği ile tüm çocuklar aynı sofrada buluştular. Sadece çocuklar için değil gençler içinde birbirinden farklı etkinliğin yer aldığı Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda tiyatro oyunları, film gösterimleri ve sihirbazlık gösterileri gibi birçok etkinliğin yanı sıra  “Gençlik İftarı”nda tüm Trabzonlu gençler güzel bir. Birliktelik örneği sergilediler. Gençlik İftarı ve Çocuk İftarı’nın dışında anneler gününde annelerimize özel iftar organizasyonu gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü hafızların bereketlendirdiği geceyi Senai Demirci şiirleri ile güzelleştirdi. 

Trabzon'da ramazan gecelerine vatandaşlar akın etti

Semazen, Kuran Tilaveti ve Mesnevi Okumaları gibi Ramazan’ın manevi iklimine yaraşır etkinliklerinde yer aldığı organizasyonda Kavuklu ile Pişekar, Meddah gibi Osmanlı döneminde de var olan geleneksel “Direkler Arası” eğlenceleri Trabzon’da yaşatılmaya devam etti.  Alana kurulan alışveriş sokağı sayesinde Trabzonlular Ramazan boyunca hem eğlendi hem de gelenekler ürünlerden alışveriş yapma imkanı buldular. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesine Ramazan etkinlikleri dolayısıyla teşekkür eden çok sayıda vatandaş, ‘Önceleri bu alanda iftar verilmezdi ve birçok şey ücretliydi. Ama bu sene sağ olsun Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu buradaki her şeyin ücretsiz sunulmasını sağlamış. İftarımızı bazen burada açıyoruz, güzel ilahiler dinliyoruz, tasavvuf konserleri oluyor, çocuklarımız eğleniyor, oynuyor, bizler de alışveriş yapıyoruz. Yani burası Ramazan ayında tam bir yaşam alanı haline dönüştürülmüş. Belediyemize teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandılar.
Trabzon'da ramazan gecelerine vatandaşlar akın etti
Ramazan’ın son gününe kadar tamamı ücretsiz bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan geceleri arife günü Mehteran Gösterisi ile son bulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber