Trabzon'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Etkinlikleri devam ediyor. Yenimahalle İpekyolu Fuar Alanında gerçekleştirilen etkinlikler teravih namazı sonrası başlarken sahur vaktine kadar sürüyor.

Trabzon'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor
Kıssadan Hisse, Ney, Skeç, Pişekar-Kavuklu, Orta Oyunu, Nasreddin Hoca ve İbiş gösterilerinin gerçekleştirildiği etkinliklerde birbirinden önemli sesler, konserleriyle kulakların pasını siliyor.
 
Tasavvuf musikisi, ilahi ve ezgi konserinin gerçekleştirilmekte olduğu etkinliklerde; Orhan Çakmak, Naci Bülbül, Hüseyin Serdar Birinci, Muharrem Gaydan, KTÜ Devlet Konservatuarı, Mehmet Emin Kabakçı, Ayşin Gonca Özçakır ve Sedat Uçan konserleriyle etkinliklerin başladığı 26 Mayıs’tan buyana Trabzonluların karşısına çıktı.
 
Bayrama kadar devam edecek olan Ramazan Etkinliklerinde ayrıca; 14 Haziran’da Mehmet Hacıismailoğlu, 16 Haziran’da Hasan Dursun, 17 Haziran’da Mustafa Fidan, 20 Haziran’da Umut Mürare, 23 Haziran’da Ammar Acarlıoğlu ve 24 Haziran’da Ömer Karaoğlu konseri gerçekleştirilecek.
 
Ramazan etkinlikleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da 8 yıldır Ramazan’ın manevi atmosferine uygun etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Ramazan etkinliklerinin geleneksel bir organizasyon olduğunu ve şehre ayrı bir hava kattığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Burada insanlarımız bir araya geliyor, Ramazan’ın manevi havasına uygun şekilde bir arada olma, eğlenme imkânı elde ediyor. Çocuklarımız oyun alanlarında Ramazan akşamlarının tadını çıkarıyor. Etkinliklerimizde ayrıca Kur’an-ı Kerim tilavet ediliyor, dualar yapılıyor. Tüm hemşehrilerimizi etkinliklerimize davet ediyorum” diye konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber