Trabzon'da projelerde son durum! Başkan Zorluoğlu tek tek anlattı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı.

Trabzon'da projelerde son durum! Başkan Zorluoğlu tek tek anlattı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığında yapıldı.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi aralık ayı toplantıları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.
 
BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ İLETTİ
Toplantıya hayatını kaybeden değerlere başsağlığı dileklerini ileterek başlayan Başkan Zorluoğlu, “AK Parti kurucu üyesi ve eski Devlet Bakanı Güldal Akşit, ülkemizin en önemli felsefecilerinden Prof. Dr. Teoman Duralı, Trabzonlu hocamız Prof. Dr. Tuncer Bulutay, trafik kazası sonucu vefat eden TİSKİ Genel Müdürlüğü personelimiz Gökhan Ali Yazıcıoğlu, trafik kazası sonucu şehit düşen polis memuru Yusuf Ceylan, şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet,  yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi. 
 
18 İLÇEMİZE POTA KURDUK
Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği sosyal programlarla ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “18 ilçede toplam 100 tane pota kurduk. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla iş birliği içerisinde yaptığımız bir çalışmaydı. Başta okullarımız, park alanlarımız, Kur’an kurslarımız olmak üzere 18 ilçede toplam 100 pota kurulumu gerçekleştirdik.”
 
320 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
“13 Kasım 2021 tarihinde Trabzon Turizm Konseyi tarafından 1. Gastronomi Çalıştayı düzenlendi. Hedefimiz bu çalışmalarla oluşturacağımız altlığın üzerine inşallah bir Doğu Karadeniz Gastronomi Festivali’ni inşa etmektir. Bu doğrultuda adımlarımızı atıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin Sanat Akademisi’nin 15 Kasım 2021 tarihinde açılışını gerçekleştirdik. Toplam 320 öğrencinin eğitim aldığı bu sanat akademisini sezon başı itibarıyla yeniden açmış olduk.”
 
T DERGİSİ’NİN 3. SAYISI ÇIKTI
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sanat, kültür ve edebiyat dergisi olan ‘T Dergisi’nin 3. baskısını yayımladık. Tamamen sanatsal ve kültürel konuların işlendiği, belediye yatırımlarının ve hizmetlerinin ya da siyasi mülahazaların hiç yer verilmediği dergiyi düzenli olarak hemşehrilerimizin beğenisine sunuyoruz. Trabzon’da bir başka önemli yayın ‘Fetih ve Şehir’ isimli kitap. Prof. Dr. Temel Öztürk’ün koordinesinde şehrimizin tarihi ile ilgili çok önemli yazıların bulunduğu bir kitap. Bunu da Büyükşehir Belediyesinin yayını olarak kütüphanemize eklemiş olduk. ‘Bir Hilal Uğruna Vatan Şiirleri ve Ezgileri’ dinletisi coşkulu bir şekilde 26 Kasım’da gerçekleştirildi. Yine ‘Trabzon Okuyor’ söyleşi programı çerçevesinde 26 Kasım’da bir etkinlik gerçekleştirildi.”
 
‘ENGELLERİ AŞALIM DOĞADA BULUŞALIM’ ETKİNLİĞİ YAPILDI
“13-14 Kasım 2021 tarihleri arasında Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Belediyemiz tarafından ortaklaşa  ‘Engelleri Aşalım Doğada Buluşalım’ etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında 64 aile Düzköy Doğu Karadeniz Gençlik Kampı’na götürülerek orada kısa sürede olsa mutlu bir zaman geçirmeleri tarafımızdan sağlanmıştır. ”
 
KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKİLDİ
“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Büyükşehir Belediyemiz çok etkili bir panel düzenledi ve burada önemli konuşmalar bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Yine Sevgi Engel Tanımaz etkinliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Hayri Gür Spor Salonu’nda oldukça ses getiren, etkili, kamuoyunda karşılık bulan, halk oyunları, konserler ve gösterilerin yoğun şekilde yer aldığı bir etkinlik gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sıfır atık oluşumunun engellenmesi ya da minimize edilmesi amacıyla 250 ve üzeri bağımsız bölümü olan 16 adet siteye sıfır atık kutusu konularak pilot çalışmalara başladık”  
 
UZUNGÖL DAHA KONFORLU HALE GELECEK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sosyal programların ardından, yürütülen faaliyetlerle ilgili de bilgilendirmede bulundu. Başkan Zorluoğlu, şunları söyledi; “Geçtiğimiz hafta Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, Sayın Milletvekillemiz ve Valimizle birlikte yaptığımız toplantıda Uzungöl Özel Çevre Koruma Bölgesi Sokak Sağlıklaştırma ve Çevre Düzenleme Peyzaj Uygulama Projesi’ne son şekli verildi. İnşallah kısa bir zaman içerisinde ihale işlemleri gerçekleştirilecek. Uzungöl, başından en sonuna kadar hem kaldırım ve yolları hem çevre düzenlemesi, aydınlatması, korkulukları, otopark ihtiyacı bakımından değerlendirilerek çok daha konforlu hale getirilecek.”
 
KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİNİN TAŞINMASI İÇİN TALİMAT VERİLDİ
“Küçük Sanayi Sitelerinin taşınması meselesi, geçen hafta Sayın Bakanımızla masaya yatırdığımız bir diğer önemli konuydu. Bu konuda da önümüzdeki süreçte bir başlangıç yapılması konusunda Sayın Bakanımız, TOKİ Başkanlığına gereken talimatı verdi. Özellikle küçük sanayi sitelerini taşıyacağımız yerin kamulaştırılması ile alakalı süreç kısa bir zaman içerisinde başlayacak.”
 
OTOPARKA ÇÖMLEKÇİ’DEN GİRİŞ VERİLECEK
“Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesini de Ankara’da değerlendirdik. Özellikle ikinci etabı ile ilgili proje çalışmalarının başlaması yönünde ısrarcı olduğumuz bir çalışmamız. 2’nci etapta şu anda yıkım çalışmalarımız devam ediyor. Kamulaştırması büyük oranda tamamlandı. Sadece 20 parsel için mahkemenin son kararını bekliyoruz. Birkaç ay içerisinde yıkımlar tamamlanmış olur. Buraya mevcut kentsel dönüşüm sınırına ilave 3,5-4 dönümlük yer ekliyoruz. Bu iki bakımdan önemli. Birincisi zaten burası ancak doğal sınır oluyor. Çünkü iki taraf arasında kot farkı var. Bir önceki sınır biraz uygunsuz sınır olmuş. Onu doğal sınıra yani kot farkına çekiyoruz. Ondan daha da önemlisi şehrin menfaatine uygun olduğuna inandığımız, bizim İskenderpaşa’da yaptığımız büyük otoparkın Çömlekçi tarafından girişini verecek şekilde düzenlemeye imkân verilmesi. Bu hakikaten şehrimiz adına büyük bir kazanımdır. Artık Meydan bölgesine doğu veya Çömlekçi bölgesinden aracıyla gelmek isteyen insanların artık araçlarını doğrudan otoparka koyması ve yaya olarak Meydan bölgesine çıkması mümkün olacak. Bu Meclisimizde konu önümüze gelecek. Alanın kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi, akabinde hızla kamulaştırmasıyla ve yıkım şeklinde neticelenmesi için çalışıyoruz.”
 
PAZARKAPI İÇİN PROJE ÇALIŞMASI BAŞLATIYORUZ
“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla yaptığımız toplantıların ana gündem maddelerinden biri de Pazarkapı kentsel dönüşüm çalışmasıydı. Artık burası hakkında karar verilmesi ve işe başlamamız yönünde yaklaşımımız oldu. Sayın Bakanımız da sağ olsun orayla ilgili start verdi. TOKİ, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüzle beraber Büyükşehir Belediyesi olarak orada proje çalışması başlatıyoruz. Proje çerçevesinde bazı yerler şekillenecek. Bu dönüşümün bütün bir kamulaştırma biçiminde mi yoksa kısmen bazı yerleri kamulaştırıp diğer yerleri iyileştirme noktasında olacağı konusuna da projeye göre karar verilecek.”
 
MİLLET BAHÇESİNDE CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA YAPILACAK
“Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisi’nin karşısındaki alanda bir kentsel yenileme projesi var. Projesi tamamlandı, ihalesi yapıldı. Kalan 10 binanın da yıkımı sürecindeyiz. İnşallah onları da kısa sürede  yıkıp orada çok daha nezih bir yeni küçük bir mahalle oluşturuyoruz. Yine Ortahisar Millet Bahçesinde kuzeyde yer alan yapıları yıktık. Burayla ilgili proje çalışmalarımız var. Süratle burayı yöre insanına ve oradaki ticari dokuya hizmet verecek noktaya getirmeye çalışıyoruz. Öte yandan Ortahisar Millet Bahçemizde cephe sağlıklaştırma çalışmamız olacak. Sayın Çevre Bakanımız binaların yıkımına tamam dediğinde batı tarafındaki binaların cephe sağlıklaştırmasını yapalım demişti. Burayla ilgili hazırlıklarımız tamamlandı. 5 Ocak 2022’de ihalesini yapacağız. Ve Millet Bahçesi’nin her tarafı kendisine yakışır güzellikte olacak.”
 
BEŞİKDÜZÜ MEYDANA KAVUŞUYOR
“Beşikdüzü’nde Hükümet Konağı’nın bulunduğu alanın arka kısmının bir meydana dönüştürülmesi şeklinde daha önceden düşünülen ve ilan edilen çalışma vardı. Bunu da Sayın Bakanımıza arz ettik. TOKİ’ye yanımızda talimat verdi. O alanda kamulaştırma yapmak suretiyle vatandaşın nefes alabileceği bir meydan oluşturmaya gayret edeceğiz.”
 
ÇUKURÇAYIR’A BÜYÜK PARK YAPILIYOR
“Çukurçayır’a büyük park düzenlememiz olacak. Bunun ihalesi 8 Kasım tarihinde yapıldı. Yakın zamanda sözleşmeye davet edeceğiz. Proje kapsamında; çocuk oyun alanları, piknik masaları
yürüyüş yolları yapacağız. Şu anda orada bulunan ağaçlara da zarar vermeden en kalabalık mahallelerimizden biri olan Çukurçayır’da vatandaşlarımızın güvenle kullanacakları 5 dönüme yakın bir büyük park, vatandaşımızın hizmetine sunulacaktır.”  
 
BOZTEPE’DE YENİ MEZARLIK İNŞA EDİLECEK
“Düzköy Çayırbağı Pazaryeri ve Otopark ihalesi de 03 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecektir. Yine Boztepe Mezarlığı Ahi Evren Camii’nin alt tarafındaki 40 dönümlük alanda yaklaşık 10 bin kişinin defnedilebileceği yeni bir mezarlık alanın oluşturulabilmesi için gerekli izinler alındı. Şehir merkezine oldukça yakın bir noktada böyle bir mezarlıkta inşallah tarafımızdan inşa edilecek.”
 
MOLOZ’DAKİ KÖTÜ GÖRÜNTÜ ORTADAN KALKACAK
“Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projemiz çerçevesinde daha önce QR kodla tasarlanmış kapı levhalarımız Ortahisar’da her tarafa monte edildi. Şimdi yavaş yavaş ilçelerde çalışma yürütüyoruz. Akçaabat ve Yomra ilçemizdeki levhalama çalışmalarına başladık. Son bir ay içerisinde Akçaabat ilçemizde 44.000 adet kapı levhasının 14.700 adedinin montajı tamamlandı. Yine Geçici Balıkhane Binası ve Çevre Düzenleme işini başlatıyoruz. Moloz’da yeni yaptığımız balıkhanenin yanında seyyar balıkçıları oradan kaldırıyoruz. Onlara uygun yerlerde yer yapıp veriyoruz. Moloz’daki o kötü görüntü bütünüyle ortadan kalkacak.  Bu da ihale birimine gönderildi.”
 
ESTETİK DOKUNUŞLAR BEĞENİ KAZANDI
“Şehir genelinde son bir ayda 12 farklı türe ait 1 milyon 260 bin adet kışlık çiçek dikimi yapılmıştır. Havaalanı alt geçidini vatandaşlarımız çok beğendi. Çok kötü görünen bir yerdi. Işıklandırma ve motiflerle bir sahil şehrine gelindiği anlaşılacak şekilde yapıldı. Yine Millet Bahçesi’nde Trabzon’da çok rastlanmayan bir çalışmamız oldu. Bu merdivenler tarafımızca boyandı. Birçok kişi oraya gidip resimler çektiriyor. Beşirlideki kavşağımızda kolbastı figürü çalışmamız oldu. Cumhuriyet Caddesi’nin sonundaki üst geçide piyano teması uyguladık. Alt ve üst geçitlerimizdeki çalışmalarımız devam edecek. Tüm alt ve üst geçitleri keyifli yürünebilen alanlar haline getireceğiz”
 
ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
“Trabzon Su Temini Projemiz devam ediyor. İsmi su temini olmakla beraber kanalizasyon, yağmur suyu, doğal gaz ve fiber optik olmak üzere 5 ayrı altyapı işinden oluşuyor. İş kapsamında şu ana kadar; 175 km içme suyu, 18 km yağmur suyu,  15 kilometreye yakın kanalizasyon, 80 km fiber optik hattı,
Ve 8 km doğal gaz hattı yapımı tamamlanmıştır. Tamamladığımız yerlerin üstyapı çalışmaları da son sürat devam ediyor.”
 

Trabzon'da projelerde son durum! Başkan Zorluoğlu tek tek anlattı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber