Trabzon'da ‘Peygamberlik mesleği öğretmenlik’ konferansı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “Temel sorunumuz insan yetiştirememek” dedi.

Trabzon'da ‘Peygamberlik mesleği öğretmenlik’ konferansı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, İslam dünyasının en büyük probleminin insan yetiştirememek olduğunu söyledi. 


Trabzon Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Memur-Sen Trabzon İl Başkanlığı tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde ortaklaşa düzenlenen “Peygamberlik mesleği öğretmenlik” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “Biz 24 saat öğretmeniz. Gelin bize emanet edilen öğrencileri gelecekte dünyayı kurtaracak nesiller olarak yetişmeleri için kendimizi vakfedelim. Eğitim, örenciye bilgi yüklemek ve imtihandan ibaret değildir. Ahlak, sadakat, vefa, saygı, sevgi değerler eğitimini çocuklarımıza aşılayabilmek için Peygamberimizin, 'müjdeleyin korkutmayın, kolaylaştırın, zorlaştırmayın' metodunu tatbik edelim” dedi.



İslam’da, savaşta bile insan öldürmenin çok zor olduğunu belirten Ağırman, Peygamber efendimizin savaşlarından örnekler vererek, “Peygamber efendimiz elinde kılıçla savaşan bir peygamber değildi. Peygamberimiz, savaşları düşmanı imha etmek için değil her yönü ile ihya etmek için sefere çıkıyordu. 10 yıllık Medine hayatında 23 kez sefere çıktı. Seferde bile düşmanın kadınlarına, çocuklarına, hayvanlarına, tarlalarına kesinlikle zarar verilmemesini isterdi. Hatta ‘Sizi öldürmek için kılıcını çekmeyen düşmanı öldürmeyin’ diyordu. 23 yılda Türkiye’nin üç katı büyüklüğünde Arap Yarımadası’nı İslamlaştıran bir peygamberin ümmetiyiz” dedi.

Trabzon'da ‘Peygamberlik mesleği öğretmenlik’ konferansı

Hazreti Peygamber’in eğitim metodunun iyi anlaşılması gerektiğini ifade eden Ağırman, “Hz. Peygamberin eğitimin temelinde önce insanı arındırma kazanma ve insan yetiştirme vardır. Bizler Kuran-ı Kerim ve Hazreti Peygamber’in metoduyla insan yetiştireceğiz. İnsanı kazanmaya çalışacağız. Nice değerler var, onları kaybediyoruz. İnsanı esas alacağız. İnsanı arındıracağız, temizleyeceğiz. Anneler, babalar, öğretmenler! Çocuklarımıza, öğrencilerimize, insanlara sık sık hatırlatalım. Peygamber insanlarla birebir ilgilenir. Uzun vaaz, konferans vermez. İnsanın hem maddi, hem de manevi problemiyle ilgilenirseniz etkili olursunuz. Nice öğrencileri ilgisizlikten kaybediyoruz. İlgisizlikten ötürü nice değerleri harcıyoruz. Bu konuda peygamberimizi örnek alamadık. Bizler insanların önce içindeki kötülükleri boşaltıp ondan sonra imanı, Allah inancını doldurmalıyız. İnsanı temizlemeden umre, hac yapmak fayda getirmez” diye konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Ağırman’a konferans sonunda Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu bir plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber