Trabzon'da pazar esnafına uyarı

Trabzon'da pazar esnafına yönelik denetimler devam ediyor

Trabzon'da pazar esnafına uyarı

Trabzon Ortahisar Belediyesi Zabıta ekipleri esnaf ve pazar yerlerinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

 Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ilçe sınırları içerisinde kurulan seyyar semt pazarlarında vatandaşların herhangi bir mağduriyet ve sağlık tehdidi yaşamaması için denetimlerin dikkatlice yürütüldüğünü söyledi. Halkın sağlığı söz konusu olduğunda hiçbir suistimale ve ihmalkârlığa göz yummayacaklarına dikkat çeken Başkan Genç, "Seyyar semt pazarlarında satılan sebze ve meyvelerin, açıkta satılan ekmek gibi unlu gıda mamullerinin denetimlerini sıklıkla yapıyoruz. Av yasağının kalkmasıyla satılmaya başlanan balık gibi her türlü deniz ürünlerinin sağlıklı koşullarda satılması için özen gösteriyoruz. İnsan sağlığını tehlikeye sokacak hiçbir ürünün satışına izin vermiyoruz. Ekiplerimiz bu durumlarda satıcılar hakkında gerekli yasal işlemleri hiçbir tavize yer vermeden yerine getiriyor.  Satışa sunulan gıda maddelerinin üzerlerinin açıkta olmamasına, özellikle yıkanmadan yenen gıda maddelerinin hijyen kurallarına uyularak satışlarının yapılması için çalışmalarımızı yapıyoruz." diye konuştu.   


PAZAR ESNAFINI UYARDI
Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Aydın ise pazar yerleri içerisinde faaliyet gösteren tavuk, yağ, peynir ve süt gibi ürünleri satan esnafların temizlik ve sağlık koşulları yerine getirmeleri için denetimlerin dikkatlice yapıldığını belirterek pazar esnafına şu uyarılarda bulundu: Pazar esnafımız satış bittikten sonra tezgah yerinin temizlenmesi, çöplerin çöp bidonlarına bırakılması, diğer atıkların büyük çöp poşetlerine doldurularak bırakmalarını rica ediyoruz. Esnaflarımız, pazarların kuruluşunda ve bitiminde olabildiğince çevreyi rahatsız etmemeye özen göstermeli.  Özellikle pazar içerisinde bulunan balıkçı esnafının, kötü kokunun ve kirliliğin önlenmesi için balık suyu ve atıkları konusunda ızgaraları ve çöpleri kullanmalarını önemle rica ediyoruz. Zaten ekiplerimiz de sıklıkla bu durumları takip etmektedirler.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler