Trabzon'da pankart krizi

Trabzon'da Karamollaoğlu'nun pankartının indirilmesi tepki yarattı

Trabzon'da pankart krizi

Haber61 Haber Servisi

Trabzon'un Yomra ilçesinde bir binaya yerleştirilen Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nun pankartı söküldü.

Partililer pankartın belediye tarafından kaldırıldığını ve kaldırılması için mülk sahibine baskı yapıldığını öne sürdü.  Saadet Partisi Vekil adayı Ümit Çebi de olaya büyük tepki gösterdi.

Ümit Çebi Ak Partili Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu tarafından afişlerinin kaldırıldığını ileri sürdü. Başkan Sağıroğlu iddiaları yalanlayarak,”oranın mal sahibi var. Bizimle alakası yok. Onlar izinsiz astığını ifade ettiler ve kaldırılmasını istediler” dedi.

Pankartın mal sahibi Erdal Bakır tarafından kaldırıldığı öne sürülürken herhangi bir anlaşma yapılmadığı belirtiliyor.

Yaşanan olayların ardından Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ise  “Bize karşı yapılan iddialar asılsızdır, bizim üzerimizden kimse prim yapmaya kalkmasın” dedi.

Başkan Sağıroğlu şu ifadelere yer verdi: “Sabah saatlerinde Erdal Bakır isimli vatandaşımız bizi arayarak sepetli bir araca ihtiyacı olduğunu söyledi. Bizlerde her vatandaşımıza olduğumuz gibi ona da yardımcı olmak istedik. Aracımız oraya gitmiş ve yeterli bir çalışma alanı olmadığı içinde geri gönderilmiştir. Biz belediye olarak bir müdahalede bulunmadık. Mülk sahibinin kendisi afişi indirmiştir. Kendisi neyi isterse onu asar. Bildiğim kadarıyla afişin bulunduğu kısımda bir kapı firması ile anlaşmış ve anlaşması da sona ermiş. Üstüne de ona sorulmadan hiçbir izin alınmadan Saadet Partisi bir afiş yaptırıp taktırmış. Şahsi bir mülk var ortada. Biz ne yapabiliriz. 50 Bin TL’de kira istediğini duydum. Bizim hiçbir siyasi partiyle sıkıntımız yok. İlçemizde bütün siyasi partilerin bayrakları ve afişleri asılı bulunuyor. Herkese gerekli cevabı biz hem hizmette, hem de sandıkta veririz. Bizim üzerimizden kimse pirim yapmaya kalkmasın”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber