Trabzon'da panelde eylem!

Trabzon Kadın Savunması üyeleri, aralarında, Ensar Vakfı ve İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) da bulunduğu 33 kurumun destekçisi olduğu “Aileye açılan savaş” başlıklı panelde eylem yaptı

Trabzon'da panelde eylem!

Trabzon'da  Ensar Vakfı ve İHH’nın da bulunduğu 33 kurumun destekçisi ve düzenleyicisi olduğu ”Aileye açılan savaş” adlı panel düzenlendi. Panelde, Kadın Savunma Ağı tarafından protesto eylemi gerçekleştirildi. Panelde konuşma esnasında bir kadın ayağa kalkarak paneli protesto etti ve panelin kadın haklarına aykırı maddeleri savunduğunu iddia etti.

Eylem yapan kadın “Ensar’da çocuklar tecavüze uğradı. Neden bunu konuşmuyorsunuz? Emine Bulut öldürülmeden önce koruma talebi için karakola gittiğinde işlem yapılsaydı şimdi aramızda olabilirdi. Ama siz burada kadınlar için yaşamsal olan İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı kanunu hedef gösteriyorsunuz” ifadelerini kullanırken güvenlik devreye girerek kadını salonun dışına çıkardı.

Eylem sonrası Kadın Savunma Ağı tarafından yapılan açıklamada ise İstanbul Sözleşmesi'nin önemine dikkat çekilerek  "Siz, İstanbul Sözleşmesi’ni hedef gösteren bu panellere izin verdikçe biz kadınlar ölüyoruz. Şayet imzalanan İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bugün “ölmek istemiyorum” diyen Emine Bulut ve yüzlerce kadın aramızda olurdu. Toplumsal cinsiyet eşitliği sağlansaydı kadınların ne giydiğine, saat kaçta dışarıda olduğuna karışılmaz, kadınlar şiddetin türlü biçimlerine maruz kalmazdı. Kadınların, hayatlarının her alanına nüfuz etmeye çalışan gerici, kadın düşmanı her türlü etkinliğin bugün olduğu gibi karşısında olmaya ve sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Aklınıza kazıyın: biz kadınlar haklarımızı ve hayatlarımızı hedef alan kadın düşmanlarının yakasındayız" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler