Trabzon'da "oyuncu" olmak isteyenleri böyle dolandırıyorlar!

Dolandırıcıların yeni yöntemi dizi ve filmler...

Trabzon'da "oyuncu" olmak isteyenleri böyle dolandırıyorlar!

Haber61 Haber Servisi 

Trabzon’da sinema ve dizilerde oynatma vaadi ile vatandaşlardan para toplanarak dolandırılıdğı ve bu yöntemin son dönemde sıklaştığı öğrenildi.

Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Son dönemlerde sinema ve dizi çekimlerinin uğrak noktası olan Doğu Karadeniz bölgesi aynı zamanda bu durumu ranta çeviren dolandırıcıların da gözdesi olmuş durumda. Bölgede çekilen reyting rekorları kıran dizilerde vatandaşları oynatacakları vaatlerinde bulunan merdiven altı Cast ajanslarının, en az 150 TL olmak üzere para toplayarak ortadan kaybolduğu öğrenildi. 

Başta İstanbul, İzmir gibi illerden Trabzon’a gelen ve kiraladıkları otellere sinema filmlerinde oynamak isteyen vatandaşları davet eden dolandırıcılar, fotoğraf parası adı altında bedeller toplarken başta Çukur, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Sen Anlat Karadeniz, Ertuğrul gibi reyting rekorları kıran dizilerin isimlerini kullandıkları tespit edildi.

Yine aynı vaatlerde bulunan bir kısım tiyatro ve bölgede bulunan cast gruplarının da yetkisi olmadığı halde kurs adı altında geçerliliği olmayan sertifikalar vererek para topladığı öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler