Trabzon'da otogar ne durumda? Otopark projesi iptal

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantıları başladı.

Trabzon'da otogar ne durumda? Otopark projesi iptal

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Murat Zorluoğlu’nun yönettiği meclis toplantısını muhalefet partilerinin il ve ilçe başkanları da takip etti.

Başkan Murat Zorluoğlu meclis toplantısı öncesi konuşma yaptı.

Zorluoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“11 kişinin öldüğü kazada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim. O kazada şehit olan Korgeneral Osman Erbaş Paşa ile Elazığ’da görev yaptığım sürede beraber çalışma fırsatı buldum. Bir dostu kaybetmenin de üzüntüsünü yaşıyorum.

Samsun'da bir kadın çocuğu önünde eski kocası tarafından darp edildi. Bu görüntüler daha çok yol almamız gerektiğini söyleyebiliriz. Bu görüntülerin yok olması için gerekenlerin yapılması gerekir. Tabi ki fail yakalandı. Ancak bu konuların okullardaki eğitim programlarına eklenmesi gerekir.  Bu konuda kolluk kuvvetlerinin bilgilendirilmesi ve mevzuatı eksiksiz yerine getirilmesi sağlanması gerekiyor. Kadına şiddetin ortadan kalkması için ne gerekiyorsa yapılması gerekiyor.

Geçtiğimiz ay yaptığımız çalışmaları anlatmak istiyoruz. Biz tabakhane de 150 araçlık bir otopark yapmak istedik. Burası tarihi bir alan. Müze Müdürlüğü ve kurul ile beraber bir çalışma yaptık.  Palas pandıras bir iş yapmadık. Bu bir sondaj çalışmasıdır ve nerede tarihi eser var bakıyoruz. Raporlar hazırlanıyor ve buradaki eserlerle ilgili bir karar verilecek. İnşallah bu alanın bütün tarihi eserlerinin ortaya çıkarılmasını arzuluyoruz. Burada Roma, eski ve yakın Bizans ile Osmanlı dönemine ait kalıntılar olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyu rahat olsun. İnşallah daha fazla eser bulunur. Orayı açık hava müzesi ve tarihi bir destinasyon olsun istiyoruz. Otopark önemli ama artık otopark düşünmüyoruz orada. Bizim ve Ortahisar Belediyesi'nin takip ettiği bir konudur.

Otogar ile alakalı bilgi vereyim. İhale tamamlandı ve yüklenici ise başladı ve dere ıslahı işini büyük oranda tamamlandı. Yüklenicinin başka işi nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşadı ve iş durdu. Tutanak tutuyoruz. Duruma göre sözleşmeyi fesih edip yeni ihale yapıp yeniden inşaata başlarız. Bir kaç ay gecikir ama işin yapılmasında bir sıkıntı yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler