Trabzon'da oto pazarına gidecekler dikkat! İşte uyulması gereken kurallar

Trabzon Valiliği ikinci el oto pazarına gidecekler için genelge yayınladı.

Trabzon'da oto pazarına gidecekler dikkat! İşte uyulması gereken kurallar

Koronavirüs önlemleri kapsamında faaliyetine ara veren Trabzon ikinci el oto pazarı yeniden faaliyete geçiyor. 

Trabzon Valiliği il Hıfzısıhha kulunun aldığı kararlarla, oto pazarını kullanacakların uyması gereken kuralları açıkladı.

İşte Trabzon Valiliği tarafından açıklanan kararlar:

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Vekili Nusret ŞAHİN başkanlığında 17.07.2020 Cuma günü saat 10.00’da yukarıdaki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştır.

Covid-19 salgınının kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla; hastalığın ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir.

Pandeminin ilk döneminde alınması gereken acil önlemlerden birisi olarak 19.03.2020 tarih (2020/7) sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararımız ile açık oto pazarlarının faaliyetleri durdurulmuştur. 

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır.

Gelinen noktada Sağlık Bakanlığınca (Koronavirüs Bilim Kurulu) hazırlanan Valiliğimiz Web sayfasında da yayımlanan oto pazarlarında alınması gereken önlemler COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yayımlanmıştır. 

Bu kapsamda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca alınan kararlar doğrultusunda; 

1-Sağlık Bakanlığınca (Koronavirüs Bilim Kurulu) yayımlanan COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan şartların sağlanması koşuluyla oto pazarlarının faaliyet gösterebilmelerine,

2- Tekrar faaliyete geçen açık oto pazarlarında kurallara riayet edilip edilmediğinin düzenli aralıklarla (en az haftada bir) denetlenmesine,

Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmek üzere kaymakamlıklara iletilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler