Trabzon'da oto kiralama sektöründe denetim isteği

Trabzon'da "Oto kiralama sektöründe denetim mekanizması işletilsin" çağrısı

Trabzon'da oto kiralama sektöründe denetim isteği
Oto kiralama sektöründeki hizmet kalitesinin yükseltilmesi için özellikle kayıt dışı firmalara ve araçlara yönelik denetim mekanizmasının sağlıklı şekilde işletilmesi gerektiği belirtildi. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi Bahattin Çelik, oto kiralama sektöründeki denetimlerin mutlaka artırılması gerektiğini söyledi. Çelik, “Vergi levhası olmayan, emniyet denetimine uymayan, ruhsatı olmayan birçok işletme bulunuyor. Denetimsizlik böyle devam ederse işletme sahipleri zor durumda kalacaktır. Oto kiralama sektöründe Trabzon’u pilot bölge ilan etmenin, hem hizmet kalitemizin artması hem de Trabzon turizmine katkı anlamında büyük faydalar getireceğine inanıyorum. Trafik polisleri ve jandarma trafik ekipleri, kiralık araçlar herhangi bir şirket adına kayıtlı değilse işlem yapmak zorundadır. Ne yazık ki polis ve jandarmanın böyle bir şeyden bilgisi yok. Trafik ve jandarma denetime sahip çıkarsa sektör olarak daha iyi duruma geleceğimizi düşünüyoruz. Sezonluk açılan şirketlerle ilgili de bir düzenleme yapılmalı. 2 - 3 ay iş olacak diye herkes şirket kurarsa bu sektör çok zor durumda kalır” dedi.

TTSO Meclis üyesi Kadem Çakıroğlu ise sektörün birçok sorunu bulunduğunu belirterek, “Kayıt dışı firmaların sayısının gün geçtikçe artması, denetim mekanizmasının işletilmemesi en önemli sorunlarımız. Oto kiralama sektöründeki olumsuzluklar nedeniyle turistlerin mağdur olması ve bu nedenle turizmin baltalanması da önemli bir etki” diye konuştu.

KİRALAMA ARAÇLARINA KIRMIZI PLAKA ÖNERİSİ

TTSO meclis üyesi Mehmet Tayfun Ataman ise, oto kiralama sektöründeki kayıt dışılığı ortadan kaldırmak için KKTC’deki gibi kırmızı plaka uygulamasına geçilmesini önerdi. Ataman, “Kiralık araçlara KKTC’deki gibi kırmızı renkli veya başka şekilde özel bir plaka verilirse, kayıt dışı firmaların bu sektörde tutunmaları daha zor olur” ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler